04 augustus 2023

Letters en pixels

Onze festival redactie gaat in gesprek met voorstellingen, publiek en doet verslag. Ontdek deze mooie verhalen hier.     

 

 

Een wereld van verschil 

 

Op de Boulevard wordt gefluisterd dat ODE je meeneemt naar een andere wereld. Willemijn van Mierlo [18] van festivalschrijfproject Jonge Inkt neemt de proef op de som. 

Lees hier over de ervaring van Willemijn. 

 

Uien snijden, toch lachen 

 

Na pakweg drie kilo juin snipperen lopen de tranen nog niet over z’n wangen. Opmerkelijk, want ook zonder uien heeft Malek Al-Mohammed [42] voldoende reden voor waterlanders. Toch lacht de Syrische vluchteling. “Als ik hier in de keuken help, voel ik me nuttig.”   

Lees hier verder over kok Malek. 

 

Mooi groen van afgunst is niet lelijk 

In Late Night Talks mijmeren Kirsten van Teijn en gasten over jaloezie. Een verboden emotie, doordrenkt met liefde maar uitgerust met vlijmscherpe giftanden. Eef van den Boom, redacteur van schrijfproject Jonge Inkt, bezocht de talkshow.    
 

Lees hier meer over het bezoek van Eef.  
 

Een buitenaardse reis 

Jonge Inkt-redacteur Willemijn van Mierlo hoorde dat je in Radio Sueño echt tot rust kan komen. Omdat ze dat betwijfelde, besloot ze te kijken of het waar is.     
 

Lees hier meer over de ervaring van Willemijn.    

 

Het zinvolle werk van Simon

Simon Kumeling [26] uit Den Bosch is een van de circa tweehonderd vrijwilligers die op Boulevard werken. Hij verdient het om in het licht gezet te worden, vond redacteur Willemijn van Mierlo van Jonge Inkt, een schrijfproject op Boulevard. Klik, licht aan!      

Lees hier meer over deze enthousiaste vrijwilliger.    
 

Spelevaren op de Zee van Zorgeloosheid  

Terwijl de cruisegasten inschepen, kijkt captain W. Sevenhouses vanaf de brug toe. Smetteloos wit uniform, zelfverzekerheid van knoop tot knoop. Je voelt dat je lot op zee in goede handen zal zijn. Of is het opgewonden kabaal van de meeuwen een waarschuwing? 

Lees hier verder over deze cruise ervaring.

 

Eng en leuk tegelijk 

Redacteur Willemijn van Mierlo [18] van het schrijfproject Jonge Inkt hoorde dat er in Studio Cité bizarre dingen gebeuren. Wat dan?, vroeg ze zich af. Op onderzoek, met bonkend hart. 


Lees hier meer over Benjamin Vandewalle.     
 

Strijd op het water      
 

Jonge Inkt-redacteur Willemijn van Mierlo is dol op water. Onvermijdelijk dat ze bij The Weight of Water van Panama Pictures en Bosch Parade uitkomt.  


Lees hier verder over de Strijd op het water.     
 

Houtbare hunker

In Kolonisten van Catan is het een kostbare grondstof. Boomhutten kunnen niet zonder. Kampvuurtjes evenmin. Hout! Ook Theaterfestival Boulevard is er dol op. 

 

Late Night Talks | Jaloezie is een bitch | Kirsten van Teijn In LATE NIGHT TALKS – JALOEZIE IS EEN BITCH interviewt Kirsten van Teijn met hartverscheurende humor in een theatraal live onderzoek elke avond een andere gast. Speciaal voor Boulevard gaat ze het gesprek én gevecht aan met jaloezie; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden. 

 

Lees hier verder over de gasten bij Late Night Talks.

 

Vieze Meisje en Elmer gaan los 

 

Eef van den Boom [29] is geen festivalredacteur met zendingsdrift. Ze stond ook niet met een tentje op evangelisch festival Opwekking 2023. Maar soms wil ze het van de daken roepen. “Kom! Volg mij! Naar daar!” 

Lees hier verder.

 

Met Polly aan lagerwal (The Weight of Water)

 

Het zou de titel van een ietwat groezelige keukenroman kunnen zijn – but it’s not. Terugblik op een hachelijke gebeurtenis. “We zijn zielsblij dat het goed is afgelopen.”

Lees hier verder.

 

The Sound of B.

 

Hoe klinkt Boulevard 2023? Wat is het meest opvallende of intrigerende festivalgeluid? Stuur je geluidsfragment uiterlijk zaterdag 12 augustus naar pr@festivalboulevard en maak kans op oorverdovend vette prijzen.

Lees hier verder. 

 

What’s behind that door?

 

Weinig zo leuk als gluren op Funda. Sommige interieurs zijn zelfs een bron van ongeloof en vermaak – “dat affiche boven dat bed!” Ook Boulevard voert naar wonderlijke locaties. 

Lees hier verder.

 

 

Computer says yesVond je de uitvinding van de stekker in 1883 niet eng? Mooi. Next level: To Be Continued, een fascinerende theatrale installatie. Maak kennis met Artificial Intelligence, een nieuwsgierige computerbot en verrassende tijdsbeleving.         

Lees hier verder.        
 

 

Fünf sech, alles Flex! 

 

Willemijn van Mierlo [18] neemt deel aan Jonge Inkt, een schrijfproject binnen de festivalredactie. Ze bezocht Fünf, sechs, alles Flex van Club Gewalt en Het Zuidelijk Toneel. Zonder spijt. 

Lees hier verder.

 

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • Brabant C
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • BankGiro Loterij
 • Cultuurfonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • De Versterking
 • Verkadefabriek
 • Theater aan de Parade
 • Apap
 • Performing Gender
 • Feminist Futures