Veilig naar Boulevard

We gaan ervan uit dat we Theaterfestival Boulevard gewoon kunnen organiseren zoals jullie het van ons gewend zijn. Omdat we waarde hechten aan een zo toegankelijk en vriendelijk mogelijk bezoek, handhaven we voor de komende editie de 1,5 meter regel. Dat betekent dat je geen Coronatoegangsbewijs of negatieve test hoeft te laten zien aan de entree van zowel het festivalhart in het Zuiderpark als bij de losse voorstellingen. 

Wij houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van de RIVM. Mochten in augustus nieuwe maatregelen van kracht zijn, dan houden we ons daar natuurlijk aan en zullen we je daarover informeren! We raden je daarom aan om vlak voor je bezoek deze site nog eens te raadplegen voor de meest actuele informatie. 

Belangrijk voor jouw bezoek en die van anderen is dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Heb je klachten, blijf dan thuis. Wij vragen je om onderstaande maatregelen aandachtig door te lezen. Houd rekening met een ander. Dank voor je begrip!  

Onze huisregels in het kort (in verband met COVID-19): 

• Wij hanteren op alle locaties de RIVM-maatregelen.
• Op het festivalhart geldt een maximum van 3.600 bezoekers tegelijkertijd.
• Houd 1,5 meter afstand (tenzij je één huishouden vormt).
• Bij de horeca nemen wij een gezondheidscheck af en kan er enkel eten of drinken besteld worden als je een zitplek hebt.
• Bij de voorstellingen word je door een medewerker doorverwezen naar een zitplaats.

Maak bij griep- of verkoudheidsklachten iemand anders blij met je ticket(s). Lukt dit niet? Dan kun je je tot twee uur voor aanvang afmelden en je aankoopbedrag terugkrijgen via ticketing@festivalboulevard.nl.  

Veiligheidsmaatregelen

Hoe verloopt een bezoek aan Theaterfestival Boulevard tijdens corona?

• Openingstijden van het festival: 

Festivalhart
zo - do 12.00 - 23.00 uur
vr - za  12.00 - 00.00 uur

LET OP: Het festival is op maandag 9 en 16 augustus gesloten.

Kassa festivalhart
di - zo 12.00 - 21.00 uur

Info festivalhart
di - zo 12.00 - 23.00 uur 

• Voor het festivalhart in het Zuiderpark geldt een maximaal aantal bezoekers van 3.600. Bij de ingang worden de bezoekers geteld. Indien het maximale aantal wordt bereikt moeten eerst bezoekers het hart verlaten alvorens er nieuwe bezoekers worden toegelaten. Door de grootte van het hart verwachten we echter dat dat aantal niet snel gehaald zal worden.

• Om het festivalhart en de voorstellingen op het hart en op de locaties te bezoeken hoef je geen Coronatoegangsbewijs of negatieve test te overleggen. Alle activiteiten worden georganiseerd op 1,5 meter.

• Bij de restaurants en op de terrassen wordt wel een gezondheidscheck afgenomen en kan er op het festivalhart enkel eten of drinken besteld worden als je een zitplek hebt. 

• Kaarten -ook voor de voorstellingen op het festivalhart kunnen 24-7 online worden gekocht, aan de kassa van de Tickets & Info op het festivalhart of last-minute aan de kassa bij de desbetreffende theatertent indien er nog kaarten beschikbaar zijn.

• Boulevard medewerkers zijn herkenbaar aan hun t-shirt en zijn altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden of tips te geven over niet te missen voorstellingen.

• Voor gratis voorstellingen dien je ook kaarten te reserveren. Deze zijn online te bestellen, bij de Tickets & Info of via de QR-code die je aantreft bij het desbetreffende podium of tent.

• Boulevard vraagt bezoekers om online enkel kaarten te bestellen voor mensen uit hun eigen huishouden zodat die bij elkaar kunnen zitten en geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Indien je kaarten bestelt voor mensen buiten je huishouden willen we je vragen om hiervoor een aparte bestelling te plaatsen.

•Bij sommige voorstellingen is de opstelling zo dat je enkel kaarten per 2 kunt kopen.

• Op de terassen en in de restaurants wordt een gezondheidscheck gedaan, dien je je te registreren via een QR-code en houd je 1,5 meter afstand als je niet uit hetzelfde huishouden komt. De tafels en stoelen zijn al zo neergezet. Bestellen gaat gemakkelijk en snel via een QR-code. 

• Het is NIET mogelijk om eten of drinken te bestellen op het festivalhart in het Zuiderpark als je geen zitplek hebt op het terras.

• Vanwege het feit dat het festival georganiseerd is op 1,5 meter rijden er geen festivalbussen naar en van de verschillende festivallocaties. Het is wel mogelijk om fietsen te huren bij de Tickets & Info. Voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers kunnen we op aanvraag (met motivatie) vervoer regelen. Stuur hiervoor (minimaal 2 weken voor aanvang van het festival) een mail naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

• Het desinfectieprotocol is extra aangescherpt. Zo worden toiletten, tafels, glazen, bestek, tribunes, etc extra vaak gereinigd.

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen neemt Theaterfestival Boulevard om mijn bezoek zo zorgeloos mogelijk te maken?

Bijna het gehele festival wordt georganiseerd op 1,5 meter. Dat betekent dat je de voorstellingen zonder coronacheck kunt bezoeken. Ook het festivalhart is te bezoeken zonder het tonen van een coronatoegangsbewijs of negatieve test. Wel wordt er bij bijvoorbeeld de terrassen een gezondheidscheck gedaan en kun je enkel eten of drinken bestellen als je aan een tafeltje zit. Indien je niet van hetzelfde huishouden bent dien je 1,5 meter afstand te behouden.

Ook geldt er een maximaal aantal mensen dat tegelijkertijd op het festivalhart aanwezig kan zijn (3.600). Indien dat maximale aantal wordt bereikt moeten eerst bezoekers het terrein verlaten alvorens er nieuwe bezoekers worden toegelaten. Door de grootte van het terrein verwachten we echter dat dat aantal niet snel gehaald zal worden.

LET OP | de maatregelen veranderen continu. Wij houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van de RIVM. We veranderen dus mee met eventuele wijzigingen.

Hoe zorgen jullie er ervoor dat ik 1,5 meter afstand van andere bezoekers kan houden?

Voor dit jaar creëren we een geheel nieuw festivalhart in het Zuiderpark van ‘s-Hertogenbosch. Hierdoor wordt het mogelijk om het festival veel ruimer op te zetten. Daarnaast zetten we ook grotere tenten neer waardoor we ons publiek allemaal op 1,5 meter kunnen placeren. Ook in de horeca hanteren we 1,5 meter op de terrassen. Alleen bezoekers die aan een tafeltje zitten, kunnen eten of drinken bestellen. Er kan niet los besteld worden aan de bar.

Op het festivalhart geldt een maximaal aantal mensen dat tegelijkertijd aanwezig kan zijn (3.600). Indien dat maximale aantal wordt bereikt moeten eerst bezoekers het terrein verlaten alvorens er nieuwe bezoekers worden toegelaten. Door de grootte van het terrein verwachten we echter dat dat aantal niet snel gehaald zal worden.

Aan ons publiek vragen we om enkel kaarten te bestellen voor mensen uit je eigen huishouden. Op die manier weten we dat jullie naast elkaar mogen zitten.

Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen rijden er dit jaar geen bussen naar de verschillende locaties. Wel is het mogelijk om fietsen te huren bij de Tickets & Info. Voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers kunnen we op aanvraag (met motivatie) vervoer regelen. Stuur hiervoor (minimaal 2 weken voor aanvang van het festival) een mail naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Wat verandert er door corona aan de kaartverkoop?

• Je koopt vooraf een ticket online via www.festivalboulevard.nl. 

• Tijdens het festival kun je ook kaarten kopen aan de kassa van de Tickets & Info op het festivalhart of last-minute aan de tent indien er nog kaarten zijn.

• Bij het kopen van kaarten gaan we ervan uit dat je kaarten koopt voor mensen uit hetzelfde huishouden en dus naast elkaar kunt zitten. Indien je geen deel uitmaakt van hetzelfde huishouden dienen hiervoor apart kaarten te worden besteld. 

• Bezoekers wordt verzocht hun tickets uit te printen of te downloaden op de mobiele telefoon. Enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvang je een servicemail met daarin o.a. opgenomen:
– de meest actuele informatie;
– de ontvangsttijd;
– de procedure in het theater of op de locatie;

Kaarten gekocht bij de Tickets & Info worden ter plekke voor je uitgeprint. Je ontvangt geen servicemail.

Heb ik een Coronatoegangsbewijs, test- of vaccinatiebewijs nodig om het festival te bezoeken?

Nee. Het gehele festival wordt georganiseerd op 1,5 meter. Dat betekent dat je de voorstellingen zonder coronacheck kunt bezoeken. Ook het festivalhart is te bezoeken zonder het tonen van een Coronatoegangsbewijs of negatieve test.

Ik zie geen stoel- en rijnummer op mijn kaartje. Mag ik zelf een plekje uitzoeken?

Nee. Doordat de capaciteit beperkt is en we alles zo veilig mogelijk willen laten verlopen wordt het publiek door de publieksbegeleiders rij voor rij in de zaal geplaatst.

Moet ik een plek reserveren voor een gratis voorstelling?

Voor de gratis voorstellingen in de tenten, theaters of het Parkpodium dien je inderdaad een kaartje te reserveren. Dit omdat het een afgesloten ruimte is en wij volgens de maatregelen altijd moeten weten wie er in de tent heeft gezeten voor een eventueel contact-onderzoek. Gratis kaarten zijn gemakkelijk en snel online te reserveren of ter plekke via de Tickets & Info op het festivalhart.

 

Waarom moet ik mijn tickets online kopen?

Sinds dit jaar het Theaterfestival Boulevard een eigen kassa-systeem. Dat heeft veel voordelen - zo kun je nu voor het eerst ook kaarten online aanschaffen voor de verschillende tenten op ons festivalhart in het Zuiderpark. Daarom hebben we in aanloop naar het festival geen fysieke kassa meer. TIJDENS het festival kun je echter ook aan de kassa van de Tickets & Info in het Zuiderpark kaarten kopen. En natuurlijk kun je nog steeds last-minute aan de tenten zelf kaartjes krijgen, als er nog kaarten zijn.

Kan ik een kaartje kopen op het festivalhart?

Ja. Tijdens het festival kun je aan de kassa van de Tickets & Info in het Zuiderpark kaarten kopen of last-minute aan de tenten zelf indien er nog kaarten zijn.

Wat als het festival of een voorstelling moet worden geannuleerd vanwege corona?

Indien een voorstelling wordt geannuleerd, brengen wij de kaartkopers direct op de hoogte via de mail. Je kunt er dan voor kiezen om je geld terug te krijgen of je krijgt een tegoed om kaarten voor een andere voorstelling te kopen.

Kan ik ook gewoon op het terras zitten / eten bij de restaurants op het festivalplein?

Je kunt ook dit jaar de horeca in ons festivalhart, het Zuiderpark bezoeken. Om eten of drinken te kunnen bestellen op het festivalhart MOET je wel op een van de terrassen zitten. Het is niet mogelijk om zonder zitplek eten of drinken te bestellen.

Let op dat je op de terrassen op het festivalhart, net als in andere horecagelegenheden, coronaregels gelden. Houd 1,5 meter afstand en neem plaats aan een tafeltje. Via de QR-code kun je je vervolgens registreren en wat te eten of drinken bestellen. We nemen ook altijd een gezondheidscheck af.

Reserveringen voor restaurant LOF kunnen dit jaar alleen ter plekke gemaakt worden. Reserveringen kunnen gemaakt worden voor de dag zelf of een dag later tijdens het festival.

Reserveringen voor restaurant Faam kunnen dit jaar alleen ter plekke gemaakt worden. Reserveringen kunnen gemaakt worden voor de dag zelf. Wil je voor een dag later tijdens het festival reserveren kan dat enkel via whatsapp op nummer 06-46930750. Vermeld in het bericht voor hoeveel personen je wenst te reserveren, voor welke dag en welk tijdstip.

Is het festivalhart vrij toegankelijk?

Ja. Voor de toegang tot het festivalhart in het Zuiderpark heb je geen (corona)toegangsbewijs of negatieve test nodig. Er geldt wel een maximaal aantal mensen dat tegelijkertijd op het festivalhart aanwezig kan zijn (3.600). Indien dat maximale aantal wordt bereikt moeten eerst bezoekers het hart verlaten alvorens er nieuwe bezoekers worden toegelaten. Door de grootte van het terrein verwachten we echter dat dat aantal niet snel gehaald zal worden.

Theaterfestival Boulevard bedankt: