Iedereen is welkom

Honger en dorst? Tijdens Boulevard maken ze geen schijn van kans. Ook op de nieuwe festivallocatie [Zuiderpark] vormen cultuur, ontmoeting en eten & drinken een haast goddelijke Drie-eenheid. Welke restaurants, bars, foodtrucks en terrassen kun je op Boulevard 2021 verwachten?

Al veertien jaar coördineert Pepijn Muller de horeca op de Boulevard. Maar het vertrouwde draaiboek vlotjes afvinken, zit er deze festival-editie niet in. Alles is nieuw. Op de dorst en de honger na. 

Aan tafel in het Mariapaviljoen, zijn restaurant in de Bossche binnenstad [voormalige GZG-terrein]. Voor hem ligt een ontwerptekening van het Zuiderpark. De plattegrond is uiterst gedetailleerd: bars, tafeltjes en parasols, al is de schaal te grof om een dorstig biervliegje in te tekenen. Wel is de centrale festival-ingang zichtbaar, aan de stadskant van het park. Opgewekt: “Boulevard is geen Testen Voor Toegang-evenement. Je kunt zonder PCR-test of Antigeentest het terrein op. Iedereen is welkom.”

 

 

 

Dorst!

De festivallocatie kent vier horecazones, die niet van elkaar gescheiden zijn. In totaal zijn er 750 terrasstoelen en zo’n 200 restaurantstoelen. “Vlak bij de ingang ligt de vijver met vlonders. Dat is het Waterterras, waar ook vijf speciale bieren – van Tripel Karmeliet tot Goose Island IPA – worden getapt. Inclusief Corona. Je vindt er ook het assortiment van de roemruchte Wijnbar.”

Achter de Tickets- en Infotent [bij de ingang] staat de grote Hertog Jan-bar met terras. Bij de vertrouwde festivalrestaurants Lof en Faam vind je eveneens terrassen. Goed nieuws: de plastic drankbekers die Boulevard op nadrukkelijk verzoek van de gemeente bijna twintig jaar gebruikte, maken plaats voor glaswerk. Daarmee vervalt ook de oude statiegeldregeling. Voor koffie en thee kun je terecht bij Zwart Goud, de fraaie Koffieboot. 

 

Honger!

Naast de genoemde restaurants Lof en Faam zijn er vier foodtrucks: De Eetfabriek [met dakterras, in 2019 bij de Sint-Jan], Bollyfoods [Indiase keuken], Satheo [Tapas, meat, fish en vega, vanaf 17 augustus] en Karma Kebab [primeur: veganistische kebab]. Vanzelfsprekend ontbreken ijsbus en friet niet. 

 

 

 

 

 

Spelregels

Alleen dankzij spelregels kan vrijheid bestaan. Dat besef je op 5 mei, hopelijk op de 364 resterende dagen en zeker in een pandemie. Pepijn: “De horeca volgt een helder protocol. Simpel: je bestelt niet aan de bar, maar aan de tafel waar je zit. Met een QR-code, waarbij je meteen digitaal afrekent. Onze medewerkers komen je bestelling brengen. Kortom: je kunt alleen eten of drinken als je een zitplek hebt. Met drank of eten rondlopen, is niet toegestaan.”

Alle zeilen bij

De grilligheid van covid-19 en het zigzagbeleid van de rijksoverheid maakten het onmogelijk om vroegtijdig horecaplannen te smeden. “Afgelopen winter zijn we klein en voorzichtig begonnen. Het theaterprogramma is in de lente opgeschaald, maar voor horeca was dat ingewikkelder. Goed personeel is schaars. Tijdens de lockdowns hebben veel koks en andere horecamedewerkers eieren voor hun geld gekozen: omscholing, vaste betrekking, werk buiten de horeca zonder avond- of weekeinddiensten. Gelukkig hebben we een sterke, jonge ploeg, die elkaar ook in de gaten houdt, want gezondheid staat voorop. Waar ik deze Boulevard het sterkst naar verlang? De zwoele zomeravond dat ik in het park rondloop en zie dat het goed gaat. Dat zit ’m in de sfeer, in de zin van mensen om iets te vieren en in de herkenning. Dat je voelt: ja, dit is de Boulevard.”

Veelgestelde vragen

Kan ik ook gewoon op het terras zitten / eten bij de restaurants op het festivalplein?

Je kunt ook dit jaar de horeca in ons festivalhart, het Zuiderpark bezoeken. Om eten of drinken te kunnen bestellen op het festivalhart MOET je wel op een van de terrassen zitten. Het is niet mogelijk om zonder zitplek eten of drinken te bestellen.

Let op dat je op de terrassen op het festivalhart, net als in andere horecagelegenheden, coronaregels gelden. Houd 1,5 meter afstand en neem plaats aan een tafeltje. Via de QR-code kun je je vervolgens registreren en wat te eten of drinken bestellen. We nemen ook altijd een gezondheidscheck af.

Reserveringen voor restaurant LOF kunnen dit jaar alleen ter plekke gemaakt worden. Reserveringen kunnen gemaakt worden voor de dag zelf of een dag later tijdens het festival.

Reserveringen voor restaurant Faam kunnen dit jaar alleen ter plekke gemaakt worden. Reserveringen kunnen gemaakt worden voor de dag zelf. Wil je voor een dag later tijdens het festival reserveren kan dat enkel via whatsapp op nummer 06-46930750. Vermeld in het bericht voor hoeveel personen je wenst te reserveren, voor welke dag en welk tijdstip.

Kan ik bij de horeca op het festivalterrein in het Zuiderpark ook met pin betalen?

Ja. Dat is mogelijk. In verband met veiligheid houden wij het festivalterrein zo veel mogelijk cashless. Wij verzoeken onze bezoekers dan ook om zoveel mogelijk te bestellen via de QR-codes die te vinden zijn op de tafels. Maar een lege batterij kan natuurlijk iedereen overkomen net zoals niet iedereen even bedreven is met dit soort nieuwe technieken. Mocht je met pin willen betalen, dan neem je alsnog eerst plaats aan een tafeltje. Zwaai daarna even vriendelijk naar een van onze serveerders en zeg hem of haar dat je graag met pin wil betalen. Je kunt dan vervolgens bij hem of haar bestellen en voor het afrekenen komen ze bij je met een mobiel pin-apparaat.

Ik heb geen smartphone. Kan ik nu dus niets bestellen bij de horeca?

Uiteraard kun je ook zonder smartphone wat bestellen. In verband met veiligheid houden wij het festivalterrein zo veel mogelijk cashless. Wij verzoeken onze bezoekers dan ook om zoveel mogelijk te bestellen via de QR-codes die te vinden zijn op de tafels. Maar een lege batterij kan natuurlijk iedereen overkomen net zoals niet iedereen in het bezit is van een smartphone. Je kunt ook met pin betalen. Neem eerst plaats aan een tafeltje. Zwaai daarna even vriendelijk naar een van onze serveerders en zeg hem of haar dat je graag met pin wil betalen. Je kunt dan vervolgens bij hem of haar bestellen en voor het afrekenen komen ze bij je met een mobiel pin-apparaat.

Theaterfestival Boulevard bedankt: