Duurzaamheid

Boulevard spant zich vanzelfsprekend in voor duurzaamheid en bewustwording. We doen hiervoor inspanningen op het gebied van onder meer mobiliteit en afvalbeheer.

In onze horeca wordt gewerkt met statiegeld hardcups glazen. Ingrediënten voor de restaurants worden zoveel mogelijk uit de omgeving betrokken en we proberen het vegetarische aanbod ieder jaar wat te vergroten. We koken op maat (daarom kan een gerecht wel eens niet meer beschikbaar zijn) en we gebruiken overgebleven producten de volgende dag in de backstage-catering. We bieden kraanwater aan in plaats van bronwater uit flessen. Samenwerkingspartner Hutten kookt met producten uit de Verspillingsfabriek. En er is een breed aanbod van vegetarische opties.

  • Vanzelfsprekend scheiden we afval op ons festivalterrein.
  • We stimuleren publiek, partners en makers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets naar het festival te komen.
  • Ons drukwerk is SFC gecertificeerd en oplages worden gemonitord en aangepast. In 2021 wordt bijvoorbeeld geen gedrukt programmaboek uitgegeven.
  • Afval wordt gescheiden.
  • Dieselgeneratoren zijn vrijwel overal uitgebannen. Enkel op specifieke locaties maken we hier nog gebruik van.


We zijn ons bewust van de milieuschade die internationaal werken met zich meebrengt. We kiezen voor de trein bij reistijden tot 12 uur, maar voor een beperkt aantal artiesten is vervoer per vliegtuig noodzakelijk om naar Nederland te komen. Met Europese partners voorkomen we overbodige vliegbewegingen door samen te werken en we zorgen dat internationale makers nooit simpelweg voor één voorstelling het vliegtuig nemen.

Theaterfestival Boulevard bedankt: