Karin Jonkers

Faciliteiten

Boulevard heet je welkom zoals je bent. Dat betekent dat we inzetten op een gastvrije en toegankelijke festivalervaring voor zoveel mogelijk mensen!

Programmafilter 
In het programmaoverzicht bestaat de mogelijkheid om te filteren op toegankelijkheid, waardoor je snel een eerste indruk krijgt van het programma dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Door op een filter te klikken worden de voorstelling zichtbaar die bij dat filter horen. De filters zijn: geschikt voor blinden en slechtzienden, geschikt voor cognitieve en/of verstandelijke beperking, geschikt voor doven en slechthorenden, geschikt voor mensen met prikkelgevoeligheid, gratis toegang, niet rolstoeltoegankelijk, voorzien van boven- of ondertitels, zonder (gesproken) taal. Klik hier om naar de programma pagina te gaan.

Pin-only 
Heb je vragen over ons pin-only beleid? Neem dan contact op via een mail aan toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Hieronder staat een uitleg over de verschillende faciliteiten.

We adviseren graag op maat, dus voel je vrij om je vraag of wens naar ons in een mail te sturen aan toegankelijkheid@festivalboulevard.nl

Toiletten

Boulevard heeft genderneutrale toiletten in het festivalhart op de Parade. 
Er is niet langer een strikte opdeling man/vrouw. Wel nog altijd handen wassen na gebruik ;-) Daar zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten, net als op de meeste locaties.

Bij de volgende locaties is er geen rolstoeltoegankelijk toilet:

 • Tuin Sint Janskathedraal

Taal en boventiteling

Op de webpagina van een voorstelling vind je alle informatie terug over de spreektaal en eventuele boventiteling. Ook geven we aan in welke mate het een visuele of tekstuele voorstelling is. 

Rolstoelgebruik

Over het algemeen zijn de festivallocaties goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers; rampen en looppaden worden zoveel mogelijk toegepast. 

Je vindt gehandicaptenparkeerplaatsen op de Parade en in de parkeergarage Sint Jan. Op het festivalterrein op de Parade en op de meeste locaties zijn rolstoeltoegankelijke toiletten.

We hebben in vrijwel elke zaal of locatie plaatsen voor rolstoelgebruikers, wanneer een voorstelling niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers staat dit op de website bij de voorstelling vermeld. 

De volgende locaties of voorstellingen zijn niet rolstoeltoegankelijk:

 • BHIC (Citadel)
 • De voorstelling Binnenste Buiten
 • Pand18
 
Bij de aanschaf van je kaart(en) kun je kiezen voor de optie rolstoelgebruiker.
Wil je extra informatie aan ons doorgeven, bijvoorbeeld over het soort (gewone of elektrische) rolstoel je gebruikt. Mail naar: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl. Dan kunnen we een aangepaste plaats – meestal op de eerste rij – voor jou vrijhouden. 

Ter plekke zijn er medewerkers om je te helpen, mocht dat nodig zijn.

Neem contact met ons op via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl voor:
·      Reserveren van rolstoelplek in de bussen vanaf het Zuiderpark naar de verre voorstellingslocaties.  
·      Gratis kaartje voor begeleiders/ondersteuners met een begeleiderspas.
·      Assistentie of extra voorzieningen

Maatwerk

Voor mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking, maar ook met chronische vermoeidheid of autisme of met maken we dagprogramma’s op maat. Hierbij zorgen we dat alles geregeld wordt; vervoer, kortere en laagdrempelige voorstellingen en rustplekken tussendoor. Kijk ook eens bij de prikkelarme voorstellingen en let op de leeftijdsaanduiding bij de voorstellingen.

We adviseren graag op maat, dus voel je vrij om je vraag of wens naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl te sturen.

Gratis programma

Zelfs zonder dubbeltje zit je bij Boulevard op de eerste rij! Geniet kosteloos van theater, dans, muziek en meer. Het gratis programma vind je op de programmapagina, bij de voorstelling staat ‘gratis’ aangegeven.

Bekijk hier het gratis programma

Vlotter surfen op festivalboulevard.nl

In 2023 zijn er veranderingen aan de website gedaan. Hierdoor is de informatie beter gebundeld voor externe hulpmiddelen zoals schermlezers die gebruikt kunnen worden om de informatie op de website te lezen. 

Het navigeren door de website is nu ook handiger. Op elke webpagina is visueel duidelijk waar je je op de site bevindt. Hierdoor kan je ook eenvoudig teruggaan naar een vorige pagina. Voor bezoekers die gebruiken maken van 1 knop is het op deze manier makkelijker om de website te bekijken.

Daarnaast is er een optie aan de website toegevoegd, namelijk de website prikkelarm bekijken. Deze optie maakt de website rustig doordat animaties, kleuren en bewegend beeld worden gedeactiveerd. Deze functie kan je activeren door rechtsboven in het scherm op het gele oogje in het zwarte blokje te klikken.

Door al deze verbeteringen is er een goed fundament gelegd voor de toekomst.

Partners

Boulevard realiseert toegankelijkheid voor mensen met een beperking samen met onder meer:

HandicapNL

Theater met Tolk

Komt Het Zien!

Stichting Onbeperkt Genieten

Oogvereniging Noord-Brabant

De Nederlandse Vereniging voor Autisme

Onze ervaringsdeskundigen

Heb je specifieke noden? Laat het ons weten bij je reservering, wij doen het nodige om je theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender