Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

Motus Mori

Katja Heitmann | NL

Lees hier de reportage over dit project, die verscheen in ons online magazine 'BLVRD Vandaag' editie 2

Boulevard verbindt zich graag en zeker nu met de stad en haar bewoners. Aan tien bevlogen makers, in wie wij al jaren vertrouwen hebben, is gevraagd om speciaal voor ‘Afzender Boulevard’ iets te maken. Deze projecten worden gemaakt voor en soms met specifieke groepen uit de stad. De voortgang is straks online te volgen voor iedereen.

Hoe kunnen we de menselijke beweging behouden? Katja Heitmann doet onderzoek naar bewegingen als archiefmateriaal, als geschiedschrijving. De manier waarop iemand beweegt vindt zij kenmerkend voor de periodes waarin wij leven – bijvoorbeeld voor deze tijden van de 1,5-meter samenleving. Met haar al bestaande concept Motus Mori vraagt Katja aan mensen uit ‘s-Hertogenbosch om hun bewegingen te doneren. Dansers archiveren die en presenteren ze uiteindelijk. Deze tentoonstelling van choreografische portretten toont een indrukwekkend en aangrijpend beeld van de menselijkheid. 

Doe mee!
Iedereen uit Den Bosch kan deel uitmaken van het bewegingsarchief. Wil je jouw persoonlijke beweging doneren aan het bewegingsarchief? Geef je dan op voor een ‘bewegings-interview’, een persoonlijk en fysiek gesprek met één van de dansers. De interviews vinden plaats op 5, 6, 7, 8 en 9 augustus 2020.

Meedoen? Stuur dan een mailtje met je naam en een voorkeursdatum: motusmori@katjaheitmann.com

Theaterfestival Boulevard bedankt: