Karin Jonkers

Eten & drinken

We stillen honger en lessen dorst. Dat doen we op z'n zuidelijks, met overgave. Op de Parade vind je watertandend veel lekkers. Restaurantjes, foodtrucks, bars, de koffieboot en terrassen. Van luxe tot simpel, van vis en vega(n) tot steak, biofriet en ijsjes. Van lunch tot diner, van champagne tot ranja met kraanwater. Let op: PIN-only. 

 

Restaurants

LOF  
De koks van restaurant Breton Sur Place uit de Korte Putstraat strijken dit jaar in De Paardenstal neer. Laagdrempelig, vega, vlees en vis à la carte. Ook voor lunch. Hun verslavende klassieker: Zeeuwse mosselen.
Voor een plekje in het restaurant kan je langslopen en eventueel ter plekke reserveren.
 
Restaurant FAAM
FAAM schotelt je vega, vlees en vis à la carte voor in de foyer van het nieuwe Theater aan de Parade – begane grond. Eveneens lunchgelegenheid met een buitenterras. Wil je graag eten bij het FAAM restaurant? Maak dan een reservering door een e-mail te sturen naar: Faam@hutten.eu.

Streetfood FAAM
Voor friet [zeg nooit patat, als je in Den Bosch nog dezelfde dag aan de beurt wil komen] en ander lekker streetfood.

La Couronne
La Couronne is een intiem fine dining restaurant in het festivalhart. Het restaurant telt 24 plekken en gedurende twee uur kan je genieten van een viergangendiner met bijpassend wijn arrangement. Bij La Couronne wordt je meegenomen op een culinaire reis met heerlijk eten en mooie wijnen. De wijnen zijn geselecteerd samen met Henk Boer Winery. 

Het diner bestaat uit een voor- en tussengerecht met vis, hoofdgerecht met vlees en een dessert. Voor € 49,50 kan je genieten van vier gangen, voor € 75,- is het diner incl. wijnarrangement. Brood met boter en olijfolie zit er ook standaard bij inbegrepen. 

Reserveren kan door te mailen naar lacouronne-restaurant@outlook.com of te bellen of whatsappen naar Sandro 06-37394713  (tussen 10.00-17.00u). Geef eventuele allergieën en dieetwensen bij de reservering aan, er kan rekening worden gehouden met vegetarisch, lactose en glutenvrij. 

Het diner wordt in twee rondes geserveerd, van 17.30-19.30 uur en 20.00-22.00 uur. Op vrijdag/zaterdag/zondag is er ook lunch van 13.00-15.00 uur. 

Restaurant La Couronne
Restaurant FAAM - Karin Jonkers
Restaurant LOF - Karin Jonkers

Foodtrucks

Bollyfoods  
Bollyfoods serveert Indiase maaltijden en snacks vanuit vrolijk gekleurde foodtrucks en is al ruim 13 jaar een favoriet op Boulevard. 
Geertje en Mathew komen al die jaren graag naar het festival. “Het mooiste aan de Boulevard zijn denk ik de mensen. We houden van de Bossche bourgondische mentaliteit! Naast dat we houden van de Boulevard-bezoekers, houden we van de Boulevard-organisatie, -vrijwilligers, en -medewerkers. Wij voelen ons deel van de Boulevard-familie.” In 2015 beleefde hun foodtruck het eerste seizoen en niet zonder succes. De rij op de Parade was lang, want Den Bosch had de wrap Chicken Tikka ontdekt. Mensen kwamen over het plein naar onze pan gelopen, snoven de geur op en zeiden "Ja! Dit is het! Dit is wat ik aan de andere kant van het plein rook. Ik weet niet wat dit is, maar ik MOET dit hebben!" 

Wist je dat: Ooit wonnen Matthew – met roots in India – en Geertje de Food Truck 24Kitchen Contest en dit jaar werd Bollyfoods de LANDELIJKE WINNAAR in de categorie Foodtruck van het jaar 2023-2024 bij de Nederlandse horeca prijzen.

Vrinden met een Plancha
Wie de karma kebab, smashburgers en andere verleidingen van Bosschenaar Jelle nonchalant voorbijloopt, heeft een plank voor zijn hoofd.

Karoli Limoncello
De lokale helden Kas, Daan en Luuk schenken in de twee festivalweekeinden hun zelfgemaakte lome, likkebaardend lekkere limoncello.

Zwart Goud    
Het koffiebootje Zwart Goud vaart sinds 2010 langs de Nederlandse en Belgische Festivals. Dat het bootje met liefde en aandacht is getimmerd zie je al van een zeemijl ver. Maar het echte goud vind je pas als de koffie is besteld! Zwart Goud werkt samen met Bocca koffie. Zij zien er persoonlijk op toe dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. Dat vinden wij fijn. Zelf zorgen we voor biologische bekers, thee en melkproducten.   

Ik smelt voor jou
Bij Ik smelt voor jou kan je terecht voor heerlijke ijsjes.

Dorst lessen
Dit jaar is er weer een wijn- en speciaalbierbar waar je terecht kan voor een heerlijk drankje. Dit jaar met een extra verdieping voor uitzicht. Op de kaart o.a. Pfaffl Riesling, Primitivo, Gris des Seigneurs rosé en Tinto de Verano. 
 
Daarnaast een kunstwerkje, namelijk de La Tramontana bar.  
Het is niet alleen maar kijken, maar ook gebruiken. Een bar die haar duurzame energie haalt uit de wind en de zon, met 16 zonnepanelen en een centrale windturbine. ’s Avonds gebruikt La Tramontana de energie om zichzelf uit te lichten. De paraplu’s, de binnenruimte en de zijkanten van de tent zijn verlicht. Bij deze bar drink je onder andere de Hertog Jan Grand Pilsener.

Bij onze barren werken we met statiegeld bekers. Wanneer je je beker inlevert krijg je statiegeld terug, dit wordt teruggestort op je rekening. In de meeste gevallen duurt dit twee dagen voor het op je rekening staat.

Je mag met het hapje van de froodtruck overal zitten, ook op terrassen. 

 

Karin Jonkers
Karin Jonkers
Karin Jonkers
Karin Jonkers
Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender