Denken en doen in de Dom

De Dom is de grote, transparante koepel op het festival. Het is een huis voor denken en doen. Theatermakers gaan er in gesprek met bezoekers, inwoners van de stad wisselen er van gedachten over actuele thema’s, de festivalorganisatie legt er onderzoeksvragen aan de wereld voor. Bij uitstek is het de locatie waar je ontdekt dat theater, stad en wereld onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Alleen al om die reden zijn alle bijeenkomsten in de Dom vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

De Dom

De Dom is een groot huis, dat staat te pronken in het Zuiderpark. De wanden zijn transparant. Zodat je goed naar buiten kunt kijken, én naar binnen. Want daar gaat het over in de Dom; hier komen het theater, de stad en de wereld samen. De Dom is het denk-en-doe-domein van het festival. Iedereen is welkom. Je kunt hier aanschuiven in diverse contextprogramma’s of meedoen in een van onze werksessies. 

Alle bijeenkomsten in de Dom zijn vrij toegankelijk.

Voorleessessies (2+,4+,6+)

Van donderdag 4 t/m zondag 14 aug van 14:00 tot 14:20 uur vinden Voorleessessies voor kinderen plaats. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Boekhandel Adr. Heinen en Huis73, twee trouwe partners van het festival. Acteurs lezen voor uit spannende, grappige of troostrijke kinderboeken. Elke dag is een andere leeftijdsgroep aan de beurt. De boeken sluiten aan op jeugdvoorstellingen in het Zuiderpark. Attentie: van ma 8 t/m vr 12 aug zijn de Voorleessessies op het Parkpodium, eveneens in het Zuiderpark. Op de andere dagen in de Dom.

De boeken zijn te koop bij Boekandel Heinen of via www.heinen.nl.

Gesprek van de dag

Elke dag leidt Vincent Wijlhuizen of Jowi Schmitz om 16:00 uur een levendig gesprek in de Dom over een actueel onderwerp. Er schuiven telkens twee gasten aan tafel: een theater- of dansmaker van Boulevard 2022 en een externe expert. Deze experts worden later bekend gemaakt.

4-Aug

 Kristel van Issum (#Catalog of Shadows II)

5-Aug

 Oscar Kocken (1)

6-Aug

 Selma Selman - (Antifragile Body - exhibition & performanceEngels gesproken

7-Aug 

 Dries Verhoeven (The NarcoSexual)

8-Aug

 Eva Line de Boer (Infinity Chan)

9-Aug

 Bart van de Woestijne (Het gewicht van een gedachte)

10-Aug    

 Benjamin Verdonck (Down the Rabbit Hole)

11-Aug

 Elmer | Merel Pauw (Nothing Ontploffing)

12-Aug

 Lisette Ma Neza (Your daughter heals wounds)

13-Aug

 Bo Tarenskeen (Het Indisch Interieur)

14-Aug  Maxime Dreessen (Countersex Education)

Nagesprekken

Nagesprekken

Tijdens de nagesprekken praten we onder leiding van een moderator na over een voorstelling. Soms in gezelschap van een maker, maar ook vaak juist zonder. Hier kun je delen wat je hebt gezien, en toetsen of anderen dat ook zo zagen. Of heel nieuwe inzichten vergaren.

Onze nagesprekken zijn gratis toegankelijk, duren gemiddeld 20 minuten en beginnen kort na afloop van de voorstelling. Je kunt gewoon blijven zitten. De nagesprekken vinden plaats bij de volgende voorstellingen:

Eva Line de Boer  5 & 10 Aug
Schweigman&7 Aug
Bo Tarenskeen12 Aug
Joseph Toonga5 & 6 Aug - Engels gesproken

 

BLVR&D

Werk, denk, zoek mee

BLVR&D is een werkplaats voor iedereen: kunstenaars, bezoekers, stadsbewoners, professionals en (internationale) festivalgasten. Locatie: de Dom. Het is een plek waar via speelse werkvormen – van spel en speed date tot maquettebouw – vraagstukken rond kunst en samenleving worden onderzocht. Omdat BLVR&D een plek is waar hoofd, hart en hoop samenkomen, kan er mogelijk (het begin van) een antwoord of oplossing ontstaan. Come Together, Right Now: loop binnen, neem een kijkje en/of doe mee! Het programma vind je via onderstaande button. Het zijn sessies van makers, festivalorganisatie en partners. Het resultaat van de sessies vind je in de Dom zelf, op festivalboulevard.nl en op social media-kanalen. Hashtag: #deDom.

Overzicht BLVR&D werksessies
Theaterfestival Boulevard bedankt:
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Provincie Noord-Brabant
  • Fonds Podiumkunsten
  • Brabant C
  • VSBfonds
  • Fonds21
  • BankGiro Loterij
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Creative Europe Programme (EU)
  • De Versterking
  • Verkadefabriek
  • Theater aan de Parade
  • Apap
  • Performing Gender
  • Feminist Futures