Naar buiten en naar binnen kijken


Theatermakers en choreografen veranderen horizonten. Door mensen te verbinden. Te wijzen op onbegane wegen. Ze verknopen droom en moed. Wat zij maken gaat ons aan. In onze contextprogramma’s, die ook los van het bezoek aan een voorstelling het bezoeken waard zijn, diepen we verschillende onderwerpen samen met makers en bewoners uit. Soms speels, en flirtend, maar ook verbindend en uitdagend.

Daarnaast organiseren we sinds 2019 BLVR&D werksessies.
Zestien dagen lang werken uiteenlopende mensen en organisaties aan vraagstukken tussen kunst en samenleving. Dat betekent concreet dat we daar bijvoorbeeld een duurzaam festivalmenu samenstellen. Of aan onze toegankelijkheid werken. Een vrijelijk te bezoeken werkplaats waar hoofd, hart en hoop samenkomen. 

De Dom

De Dom is ons spiksplinternieuwe huis. Een groot huis, dat staat te pronken in het Zuiderpark. De wanden zijn transparant. Zodat van daaruit goed naar buiten kunt kijken én naar binnen. Want daar gaat het over in de Dom; hier komen het theater, de stad en de wereld samen. De Dom is het denk-en-doe-domein van het festival. Iedereen is welkom. Je kunt hier aanschuiven in diverse contextprogramma’s of meedoen in een van onze werksessies. 

Alle bijeenkomsten in de Dom zijn vrij toegankelijk. Graag wel reserveren in verband met een beperkt aantal plekken.

Voorleessessies (2+,4+,6+)

Van vrijdag 6 tot en met zondag 22 augustus vinden Voorleessessies plaats, en dit jaar speciaal voor kinderen. Verschillende acteurs lezen van 13.30-13.50 uur voor uit spannende, grappige of troostrijke kinderboeken. Elke dag is een andere leeftijdsgroep aan de beurt. De boeken sluiten thematisch aan op de jeugdvoorstelling in de BLVRD Theater. Schuif aan en luister. En neem gerust een volwassene mee, als je graag op een schoot zit of voor de gezelligheid. 

Dit programma is ontstaan in samenwerking met en met grote dank aan Boekhandel Adr. Heinen en Huis 073, die gezamenlijk de selectie hebben gemaakt en de boeken beschikbaar hebben gesteld.

De boeken zijn te koop bij de boekhandel of via www.heinen.nl

 

 

Gesprek van de dag

Elke dag om 16.00uur wordt onder leiding van Vincent Wijlhuizen of Jowi Schmitz een levendig gesprek gevoerd in de Dom. Ze praten daar met één van de theater of dansmakers van het festival, en één expert van buitenaf. Zij zoeken daarbij altijd naar actuele onderwerpen, die ze van verschillende kanten aanvliegen. 

Gespreksleiding: Jowi Schmitz en Vincent Wijlhuizen. De gasten worden gedurende komende weken aangevuld.
 

6-Aug

Katja Heitmann

7-Aug

Francesca Lazzeri

8-Aug

Joseph Toonga

10-Aug

 Nastaran Razawi Khorasani

11-Aug

 Florian Myjer

12-Aug

 Robin Block

13-Aug

 Teletext

14-Aug

 Jan Martens

15-Aug

 Schippers&VanGucht

17-Aug

 Marte Bonenschansker

18-Aug

 Minou Bosua

19-Aug

 Alexandra Broeder

20-Aug

 Anoek Nuyens & Rebekka de Wit

21-Aug

 Liat Waysbort

Nagesprekken

Tijdens de nagesprekken praten we onder leiding van een moderator na over een voorstelling. Soms in gezelschap van een maker, maar ook vaak juist zonder. Hier kun je delen wat je hebt gezien, en toetsen of anderen dat ook zo zagen. Of heel nieuwe inzichten vergaren.

Onze nagesprekken zijn gratis toegankelijk, duren gemiddeld 20 minuten en beginnen kort na afloop van de voorstelling. U kunt gewoon op uw stoel blijven zitten.

Joseph Toonga - Born To Manifest 
Data: 8 augustus na de voorstelling van 20:30 &10 augustus na de voorstelling van 20:30 
Locatie: MAINSTAGE Brabanthallen (hal 4) 
Moderator: Vincent Wijlhuizen

Chiara Bersani - The Whales Song
Datum: 19 augustus na de voorstelling om 19:30 
Locatie: Verkadefabriek/ Grote Zaal 
Moderator: Vincent Wijlhuizen 

Ikarai / November Music – Murakami
Datum: 22 augustus na de voorstelling van 16:00 
Locatie: Verkadefabriek/ Grote Zaal 
Moderator: Vincent Wijlhuizen

Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort - Goia Live
Datum: 22 augustus na de voorstelling van 16:30.  
Locatie: PA Podium Azijnfabriek 
Moderator: ntb 

BLVR&D - werksessies:

Werk, denk, zoek mee

Hack the Horizon is het thema van ons festival, maar had ook de slagzin van deze plek kunnen zijn: Hoe we ons verhouden tot elkaar, tot planten en dieren, tot zorg en gezondheid; vragen die we niet uit weg willen gaan. Integendeel, in de Dom worden deze vragen op creatieve, grondige, speelse, onconventionele wijze aangepakt en kan misschien (het begin van) een antwoord of oplossing ontstaan. 

Wie?

BLVR&D-werksessies zijn er voor iedereen: kunstenaars, bezoekers, stadsbewoners, professionals en (internationale) festivalgasten. Sommigen komen hier om aan een gericht vraagstuk te werken, maar je bent ook welkom om binnen te lopen en te reageren op wat je ziet of hoort. De werkvormen lopen uiteen. Aan lange tafels, of juist als speed-dates. Een maquette bouwen of een spel. Kom gerust aan en werk, denk en zoek mee.

Uitkomsten

Tijdens het festival worden verslagen van de verschillende sessies gedeeld. Op festivalboulevard.nl en op de social media-kanalen van zowel Boulevard als de diverse deelnemers. Hashtag: #deDom. De oogst wordt ook gedeeld in de ruimte zelf.

 

 

 

 

 

 

Theaterfestival Boulevard bedankt: