Over Boulevard
Archief

Toegankelijkheid

Gastvrijheid voor iedereen

Samen met deskundigen werken we aan de toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking. ‘Gastvrijheid voor iedereen’ is ons uitgangspunt. Ook dit jaar wordt een aantal voorstellingen ondersteund met gebarentaal, ringleiding en/of audiodescriptie. Daarnaast organiseren wij dagprogramma’s voor mensen met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid of autisme. We adviseren graag op maat, dus stuur je vraag/wens naar Rick Hooijberg, medewerker Toegankelijkheid: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Een deel van het reguliere programma van Theaterfestival Boulevard is geschikt voor mensen met een auditieve en visuele beperking. Ook zijn er voorstellingen met gebarentolk en audiodescriptie. Vind deze informatie op de website onder 'TOEGANKELIJKHEID' in het keuzemenu onder ‘Programma’. Op de voorstellingspagina's staat de informatie helemaal onderaan in de groene balk onder de kop ’Toegankelijkheid’. Onder aan deze pagina vind je uitleg bij de termen die wij gebruiken. 


Blind of slechtziend?
Wij bieden hetvolgende aan:

• Voorstellingen met audiodescriptie.
• Introducties voorafgaand aan de voorstelling, waarin je kennis maakt met het decor en de acteurs.
Aanmelden via: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
• Welkom aan hulp- of geleidehonden.
Er is een aantal uitzonderingen; neem hiervoor contact op met ons toegankelijkheidsteam.
• Gratis kaartje voor begeleiders met een begeleiderspas, reserveren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
• Gratis stadsbus van Gastvrij ’s-Hertogenbosch vanaf het stationsplein (stukje rechtdoor lopen als je het station uitkomt, na 30 meter aan de rechterkant) naar het festivalplein. Geef bij de chauffeur aan waar u precies wilt uitstappen.

Doof of slechthorend?
Wij bieden hetvolgende aan:

• Voorstellingen met gebarentolk.
• Speciale stoelen in de zaal met goed zicht
• Gebarencafé op zaterdag 15 augustus 2020, tussen 15.00 en 22.00 uur. Het gezelligste én stilste café tegenover Theater aan de Parade.
• Gebarentolken aanwezig tijdens het Gebarencafé. Programma word tijdens het festival bekend gemaakt. 

Cognitieve beperking?
Wij bieden hetvolgende aan:

• Dagprogramma’s op maat, ook voor mensen met chronische vermoeidheid of autisme.
Hierbij zorgen we dat alles geregeld wordt; vervoer, kortere en laagdrempelige voorstellingen en rustplekken tussendoor.
• Leeftijdsaanduiding bij de voorstellingen.

Mobiele beperking?
Wij bieden hetvolgende aan:

• Speciale rolstoelplekken in de zaal.
• Gehandicaptenparkeerplaatsen op de Parade, waar het centrale festivalplein is.
Voor de ingang van Theater aan de Parade staat een parkeerwacht die je van meer informatie kan voorzien.
• Rolstoeltoegankelijke pendelbussen vanaf de Parade naar de voorstellingslocaties.
De ruimte is beperkt, dus als je gebruik wilt maken van deze voorziening, stuur dan een mail naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl om een plekje te reserveren.
• Verschoonruimtes en invalidetoilet bij 6 locaties: Josephkwartier, Theater aan de Parade, parkeergarage Sint Jan, Babel (voorheen Muzerije) en Verkadefabriek.
• Stoelen bij de wachtrij voor de kaartcontrole op alle locaties.
• Gratis kaartje voor begeleiders met een begeleiderspas, reserveren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
• Gratis stadsbus van Gastvrij ’s-Hertogenbosch vanaf het stationsplein (stukje rechtdoor lopen als je het station uitkomt, na 30 meter aan de rechterkant) naar het festivalplein. Geef bij de chauffeur aan waar u precies wilt uitstappen.


Specifieke hulp nodig?
Mocht je hulp nodig hebben met bijvoorbeeld het vinden van de route, of geen begeleider hebben, dan hebben we een aantal vrijwilligers paraat om te helpen!  Wij doen ons uiterste best om jouw verblijf zo prettig mogelijk te maken, maar kunnen vanwege drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op met ons toegankelijkheidsteam om je vraag voor te leggen: toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Meer weten over hoe wij ons festival zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen? Lees dit artikel.


Wat bedoelen wij eigenlijk?
Om onze voorstellingen in te delen in categorieën maken wij gebruik van een aantal ‘toegankelijkheidstermen’. Indien er bij een voorstelling naar jouw keuze een van de volgende opties staan, dan bedoelen we daar het volgende mee.

Language no problem
Voorstelling waarbij weinig of geen (spreek)taal gebruikt is. Soms is er boventiteling, waardoor de (spreek)taal van de acteur niet relevant is voor het volgen van het verhaal. In veel gevallen speelt muziek of een soundscape een belangrijke rol.

Gebarentolk aanwezig
Er is een NGT-Tolk aanwezig. Deze vertaalt de voorstelling voor mensen met een auditieve beperking.

Geleidehond welkom
Bijna het gehele festival is toegankelijk met een hulp- of geleidehond. Er is een aantal uitzonderingen; neem hiervoor contact op met ons toegankelijkheidsteam. 

Ringleiding / infraroodsysteem
Er is een ringleiding of infraroodsysteem aanwezig.

Rolstoeltoegankelijk
Een voorstelling is te bezoeken met een rolstoel. Vaak is het wel noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Ons toegankelijkheidsteam kan je hier meer informatie over geven.

Auditieve beperking
De voorstelling is geschikt voor mensen met een auditieve beperking. Er wordt doorgaans weinig of geen (spreek)taal gebruikt. Voorstellingen waarbij muziek een belangrijke rol speelt zijn vaak uitgesloten van deze term, maar zij krijgen dan wel de stempel ‘language no problem’. 

Visuele beperking
De voorstelling is geschikt voor mensen met een visuele beperking. Taal en/of muziek voeren hier de boventoon. Ook zijn er voorstellingen waarbij we audiodescriptie aanbieden in samenwerking met Stichting Komt het Zien.

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid
Theaterfestival Boulevard bedankt: