08 juli 2024

Vakantie vieren met de kinderen in Den Bosch? Dat kan bij Boulevard!

Spelen in de zandbak, timmeren, dansen, een ijsje eten, een theatervoorstelling bezoeken, het kan allemaal van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch!


Boulevard is heerlijk vertoeven met de kinderen. Dit jaar hebben we weer een bijzonder kinderprogramma samengesteld, speciaal voor onze jongste bezoekers. Van beeldende voorstellingen tot interactieve workshops – er is voor ieder kind iets bijzonders te beleven.
Bijna dagelijks kan je in de middag in de Pleinzaal van Theater aan de Parade jeugdvoorstellingen zien. Er zijn voorstellingen vanaf 4 jaar, maar ook 5+ en 8+ voorstellingen en natuurlijk mogen ouders en grootouders ook mee!

Daarnaast kunnen kinderen dagelijks tussen 13.00 en 17.30 uur op de Parade bij Stichting Stadshout Den Bosch zandkastelen bouwen in de zandbak, torens bouwen in het speel-/blokkenhuisje of neer ploffen in de mini bieb met een boek. Ook kan je hier onder begeleiding van professionele timmerlui meubels of speelgoed zagen en timmeren. De kleinste kunnen kleine schilderijtjes op hout schilderen. Meedoen is gratis!

Speciaal voor de kleine lezers hebben we een hele leuke boekenlegger gemaakt met de tekeningen van kunstenaar Rogier Roeters. De voorkant van de boekenlegger is alleen nog een beetje wit. Dus kinderen kunnen hem zelf nog in hun lievelingskleuren inkleuren. De boekenleggers zijn gratis verkrijgbaar bij de bibliotheken van Huis73.

Ontvang de laatste weetjes via de kindernieuwsbrief

Kindervoorstellingen

Vanaf2 Producties - Anansi de Spin - sterker dan Olifant (4+)
Een muzikale en fantasierijke poppentheatervoorstelling over de slimme en tikkeltje ondeugende Anansi de spin.

BRONKS/compagnie barbarie - Grote Mensen (4+)
De voorstelling Grote Mensen toont hoe volwassenen op Buurman & Buurman-achtige wijze omgaan met problemen die hen boven het hoofd stijgen. Hoe vaak ze het nalaten om de juiste beslissing te nemen, bewust of onbewust.

coupdeboule ism Het Filiaal theatermakers - BROKKEJOK (4+)
Je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok?

Katleen Ravoet - Circ Rodini - The Amazing Katleen (4+)
The Amazing Katleen laat zien wat ze kan, en haalt op verrassende wijze haar beste en sterkste trucs naar boven in deze heerlijke humoristische familievoorstelling.

Remses Rafaela - DUKEBOX x Cypher HQ presents: Wijzer (4+)
Wijzer is een kindervoorstelling door Remses Rafaela, waarin acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans worden gemixt met slapstick en schaduwspel.

Plankton / Sonja van Ojen - Het Donker (5+)
Een grappige, spannende en beeldende theatervoorstelling waarin we op zoek gaan naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en hoe je daarmee om kunt gaan.

KOPERGIETERY - Bambiraptor (8+)
Een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met fantaseren.

Theater Artemis/Het Zuidelijk Toneel/hetpaleis - Een leuk avondje uit (8+)
Een daverende familiemusical over emoties en wat er gebeurt als je ze probeert te onderdrukken.
 

Overzicht kindervoorstellingen

Kleurplaten actie

We hebben dit jaar een speciale Boulevard kleurplaat gemaakt met tekeningen van kunstenaar Rogier Roeters. Deze vind je in magazine 2 of kan je downloaden via onderstaande button. 


Voor kinderen t/m 10 jaar hebben we nog iets leuks! Als je namelijk de tekening gaat kleuren, er een foto van maakt en deze vóór 15 juli stuurt naar pr@festivalboulevard.nl dan maak je kans op twee vrijkaartjes voor een jeugdvoorstelling! Er zijn 2 x 2 kaartjes te winnen.
Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact op kunnen nemen.

Gido (programmeur) en Maartje (marketeer) vormen de jury en kiezen 2 winnaars uit. Winnaars krijgen uiterlijk maandag 22 juli bericht.
 

Download hier de kleurplaat
Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender