Karin Jonkers

Veelgestelde vragen over het steunen van Boulevard

Vriend worden

Onze Vrienden dragen financieel en inhoudelijk bij aan het verwezenlijken van de festivalambities en creëren draagvlak. Als Vriend van Theaterfestival Boulevard draag je bij aan het mogelijk maken van een toegankelijk festival met een eigenzinnig programma. Jouw bijdrage helpt ons om blijvend bijzondere (internationale) voorstellingen te programmeren en te investeren in (nieuwe) makers en projecten.

Als Vriend hoor je bij een club van theaterliefhebbers. We organiseren Vriendenbijeenkomsten waarbij we een preview van ons programma delen en later in het jaar gezamenlijk een voorstelling bezoeken. Daarnaast krijg je voorrang bij de kaartverkoop, korting op een groot aantal voorstellingen en ontvang je speciale aanbiedingen van onze culturele partners.

We bieden verschillende Vriendschappen aan waar je voordelen voor terugkrijgt:

Vriend - € 50,- per jaar

 • Voorrang bij de kaartverkoop
  o De eerste 15 voorstellingen op donderdag 23 mei (reguliere verkoop start op 28 mei)
  o De rest van het programma op donderdag 20 juni (reguliere verkoop start op 25 juni)
 • 10% korting op een selectie voorstellingen uit het programma
 • Exclusieve programmapresentatie door het Boulevard-team
 • Vriendenborrel tijdens het festival (met introducee)
 • Vriendenaanbiedingen voor een voorstelling buiten het festival
 • Minimaal 4x per jaar een nieuwsbrief waarmee je op de hoogte wordt gehouden van specifiek vriendennieuws

Hartsvriend
Als Hartsvriend van Boulevard steun je het festival voor € 500,- (Zilver), € 1.000,- (Goud) of € 2.500,- (Platina) per jaar. Hartsvrienden profiteren van alle bovenstaande voordelen die Vrienden hebben. Daarnaast ontvang je:

 • Een VIP-uitnodiging voor 2 personen voor de opening van Theaterfestival Boulevard
 • Een exclusieve ontmoeting met een theater- of dansmaker
 • Een op maat gemaakte tegenprestatie in overleg met het team van Boulevard (bij Goud en Platina)
   

Wat fijn dat je Vriend wil worden! Je kan je als Vriend aanmelden via deze link.

Wil je je aanmelden als Hartsvriend? Geweldig! Laat het ons weten via vrienden@festivalboulevard.nl en we nemen contact met je op.

Nee, met je unieke inlognaam en wachtwoord kun je genieten van alle vriendenvoordelen. In je mail ontvang je informatie en aanbiedingen die alleen voor vrienden gelden.

Na je aanmelding word je lidmaatschap gekoppeld aan je account in ons ticketingsysteem. De korting wordt vervolgens automatisch toegepast in de webshop. 

 

Theaterfestival Boulevard wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidiënten, fondsen en sponsoren. De financiële bijdrage van Vrienden geeft extra ruimte voor unieke projecten. Met hun giften maken Vrienden bijzondere (internationale) programmering en projecten en het investeren in (nieuwe) makers mogelijk.

Onze Vriendenclub heeft in de afgelopen jaren bijgedragen aan het tonen van bijzondere en internationale producties als BALSAM [2021] van Laika en A Tale of Two Cities [2022] van Lost Dog/Ben Duke. In 2023 ondersteunde ze de verdiepende workshops rondom de voorstelling Sottobosco van Chiara Bersani en A True Story van Daniel Mariblanca.

We organiseren twee Vriendenbijeenkomsten: in het voor- en najaar. Via de Vriendennieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de precieze datum van deze bijeenkomsten.

 

Via de Vriendennieuwsbrief worden bijeenkomsten voor Vrienden kenbaar gemaakt. Je ontvangt ruim van te voren een uitnodiging waarin staat vermeld hoe je je aan kunt melden. 

Ja, Theaterfestival Boulevard heeft de status culturele ANBI. Hierdoor is een gift aan ons voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Voor onderneming die onder de vennootschapsbelastingen vallen is de gift 150% aftrekbaar. 

We streven ernaar zo snel mogelijk je aanmelding te verwerken. Mocht je na zeven werkdagen nog geen reactie ontvangen hebben, stuur dan een mail naar vrienden@festivalboulevard.nl

Een lidmaatschap is voor de duur van 1 jaar, ingaand vanaf moment van aanmelding. Restitutie na tussentijdse opzegging is helaas niet mogelijk.

Deze afschrijving zal begin juni plaatsvinden. In mei ontvang je van ons bericht dat je afschrijving er aan komt. 

Door een mail te sturen naar vrienden@festivalboulevard.nl.

Voor vragen kun je mailen naar vrienden@festivalboulevard.nl. Mocht je dringende vragen hebben, kun je telefonisch contact opnemen via 073 612 4505.

1) Klik bij de gewenste voorstelling op ‘Koop kaarten' 

2) Voer het emailadres in waarop je de nieuwsbrieven of andere communicatie van ons ontvangt (let op dat je het juiste emailadres gebruikt!) 

3) Voer je wachtwoord in. 

1) Klik op ‘wachtwoord vergeten’  

2) Voer het bij ons bekende emailadres in 

3) Je ontvangt op datzelfde emailadres een link, klik daarop. 

4) Je kan in het scherm dat de link opent een nieuw wachtwoord instellen. 

5) Volg daarna de stappen zoals vermeld bij ‘inloggen op je account’ 

Je kan per voorstelling die een Vriendenprijs heeft maximaal twee kaarten bestellen.

Vrijwilliger worden

We hebben verschillende vrijwilligersfuncties waar je uit kan kiezen. Lees hieronder meer over de teams waarin jij kan werken.

Productiemedewerker  
Als productiemedewerker help je mee met het bouwen van het festival. Je helpt voor het festival met het opbouwen van de tenten en podia, tijdens het festival met het oplossen van problemen en na het festival met het afbouwen. De productiemedewerker wordt gekenmerkt door een scherpe blik, verstand van kroonsteentjes én steigerpijpen, twee rechterhanden en mouwen om ze uit te steken. Je bent inventief, creatief en ziet het werk liggen.

Publieksbegeleider 
De publieksbegeleiders zijn de visitekaartjes van Boulevard. Je begeleidt het publiek naar de locatie waar de voorstelling plaatsvindt en/of je controleert tickets. Daarbij zorg je ervoor dat het bezoek veilig verloopt. Als publieksbegeleider ben je communicatief en vooral vriendelijk en heb je affiniteit met kunst & cultuur. In je werk ben je enthousiast, zelfstandig en flexibel, initiatiefrijk en nauwkeurig.

Medewerker Ticket, Info & Merchandise
Als medewerker Ticket & Info-balie in het festivalhart vervul je een spilfunctie in de informatievoorziening, kaartverkoop en het verkopen van merchandise. Je hebt – als eerste informatiepunt voor bezoekers – alle kennis over voorstellingen, locaties, vervoer en andere praktische zaken paraat en je bent handig met computersystemen. Als vanzelfsprekend heb jij een flinke dosis enthousiasme en positieve overtuigingskracht! Daarnaast is je houding klantgericht, spreek je bij voorkeur meerdere talen (in ieder geval Engels), ben je sociaalvaardig en heb je affiniteit met theater en dans. En je bent ook nog eens veel beschikbaar!

Nee hoor dat hoeft niet. We vragen je minstens 4 dagen (minstens 7 dagen voor medewerker Tickets, Info & Merchandise) beschikbaar te zijn voor diensten. Een dienst duurt tussen de 4 en 6 uur per dag. Je bent natuurlijk altijd welkom om meerdere dagen te helpen.

Ja hoor. We hebben vrijwilligers die bijvoorbeeld in Tilburg, Nijmegen of Arnhem wonen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je weer vervoer hebt naar huis na je dienst.

Dat is afhankelijk van de functie die je hebt. Als medewerker Tickets, Info & Merchandise bijvoorbeeld is er een dag- en avonddienst van ieder ongeveer 5 uur. Als publieksbegeleider heb je diensten van 4 tot 6 uur, maar deze tijden zijn afhankelijk van de speeltijden van de voorstellingen.

De aanmeldingen voor Boulevard 2024 zijn nog niet open, maar binnenkort kun je je aanmelden. Wil je ons toch laten weten dat je vrijwilliger wil worden? Mail dan naar vrijwilligers@festivalboulevard.nl.

Voor vragen kun je mailen naar vrijwilligers@festivalboulevard.nl. Mocht je dringende vragen hebben, kun je telefonisch contact opnemen via 073 612 4505.

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender