20 t/m 22 augustus 2021

ALPH

Donna Chittick | NL

Deel deze voorstelling

Koop kaarten

Hiphop is een levensstijl, een cultuur, een kunst, een ritueel, (een) beweging. Het is wortels delen en eigen kracht vinden in gezamenlijkheid. In dit gedanste tweeluik gaat Donna Chittick op zoek naar die vormen van broederschap en zusterschap. In ALPH zien we mannen op elkaar reageren in onderlinge rivaliteit, kwetsbaarheid en vertrouwen. In TOGETHER dansen vrouwen breekbaar en krachtig tegelijk, op zoek naar zichzelf in continue verbinding met de ander. Het zijn zoektochten naar hoe je togetherness invult, terwijl er ruimte blijft bestaan voor eigenheid, uitgedanst in een uniek gezamenlijke dynamiek. 

Locatie Zuiderpark/Tent West
Speelduur 35 min.
Genre Dans
Entreeprijs € 10 per persoon, alleen per twee te bestellen
Toegankelijkheid Doven en slechthorenden, Rolstoelgebruikers

Donna Chittick danste in 2019 in een Block Box in een werk van Alida Dors voor hiphop-dansgezelschap Backbone. Nu zijn twee voorstellingen van Donna’s hand in één programma op het festival te zien. Over TOGETHER zei de Theaterkrant: ‘Het sterke […] is dat Donna het thema [sisterhood] tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren.’ 
 

ALPH 

Vier dansers nemen ons mee in hun wereld. Trots, kracht en zelfvertrouwen lijken te leiden tot onderlinge rivaliteit. Toch zijn de mannen ook verbonden door een worsteling die ze in elkaar herkennen. Een gemeenschappelijke strijd die ze verbindt en ze tegelijkertijd lijkt te dwingen in de rol van de alfa man. De mannen beproeven elkaar en vertrouwen elkaar tegelijkertijd. Is dat ware broederschap? Met soundscape van DJ Lovesupreme. 

vr 20 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00
za 21 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00
zo 22 aug op verschillende tijden
15:00
17:00
21:00

Credits

dans Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur & Hannah Chandra Mahler 
choreografie Donna Chittick 
soundscape DJ Lovesupreme

productie Angelique van Beckhoven 
techniek Simcha Hoed 
in co-productie met BackBone, Solid Ground Movement, CC Amstel

Theaterfestival Boulevard bedankt: