6 t/m 14 augustus 2021

Lady Chatterley's Lover

De Warme Winkel/Florian Myjer | NL

Deel deze voorstelling

Koop kaarten

Rode oortjes en geultjes zweet waar je ze niet verwacht: bloed kruipt waar het gaan moet. Vol overgave valt de adellijke Constance Chatterly voor de morsige charmes van boswachter Oliver Mellors. Het boek Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence was lange tijd verboden in Engeland vanwege de seksuele en in die tijd controversiële inhoud, maar werd besmuikt onder klamme dekentjes gelezen. Nu, bijna 100 jaar later, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen namens theatercollectief De Warme Winkel met het verhaal aan de haal. Nog altijd vallen er immers lansen te breken voor openheid over seks en seksualiteit. Trek iets conservatiefs uit en zet je hart open, voor deze eerlijke, hete, non-hetero-normatieve voorstelling. 

Locatie Mariakapel
Speelduur 90 min.
Genre Theater
Entreeprijs € 17, CJP en t/m 18 jaar € 10
Prijs Vriend € 15,50
Toegankelijkheid Doven en slechthorenden, Blinden en slechtzienden, Rolstoelgebruikers

Met gebarentolk

Op 11 augustus wordt de voorstelling van 21.15u voorzien van een gebarentolk. Als je hiervan gebruik wil maken, koop dan een kaartje voor deze voorstelling én meld je aan via onderstaande knop (dan reserveren we een plek voor je met goed zicht op de gebarentolk).

Meld je aan

​​D.H. Lawrence was nooit uit op provocatie, maar voelde het heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken. Florian Myjer en Lisa Verbelen zetten zijn strijd door, en steken het vuur van Lady Chatterley opnieuw aan. Met een oog op het verleden en met beide benen in het nu, gaan ze de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften, en trekken Lady Chatterley's Lover zo mee de 21e eeuw in.            

Het Parool noemde hen eerder al “De consistent spannendste theatergroep van dit moment.". Collectief De Warme Winkel opereert graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede. Geschiedenis en literatuur zijn vaak inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen op het heden richten met de bedenkers op het toneel als meestervertellers.  
 
Na een steeds intensievere samenwerking trad Florian Myjer op 1 januari 2021 toe tot de artistieke kern van De Warme Winkel. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste voorstelling bij het gezelschap in die hoedanigheid en zijn laatste voorstelling bij Frascati producties. Hij schreef de voorstelling samen met Marieke de Zwaan en Lisa Verbelen. Florian Myjer zagen we al twee keer eerder succesvol op ons festival, waarbij het publiek op slag voor zijn spel viel. Hij speelde in 2019 met Kim Karssen Bloomsbury; en in 2018 was Myjer te zien met Oliver.

 

 

 

‘Het is een elitaire snotneus, maar wel een heel leuke.’

- de Volkskrant over Florian Myjer. 
 

'Al jaren het relevantste theatergezelschap uit Nederland.' 

- De Standaard

 

vr 06 aug om 21:15
za 07 aug op verschillende tijden
16:30
21:15
zo 08 aug om 21:15
di 10 aug om 21:15
wo 11 aug om 21:15
met gebarentolk
do 12 aug om 21:15
vr 13 aug op verschillende tijden
16:30
21:15
za 14 aug op verschillende tijden
16:30
21:15

Credits

tekst en concept Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan
naar D.H. Lawrence
spel Florian Myjer en Lisa Verbelen 
eindregie Ward Weemhoff 
decor Janne Sterke

kostuums Daphne de Winkel
lichtontwerp: Scott Robin Jun
geluidsontwerp Rik Elstgeest
coproductie Frascati Producties

Theaterfestival Boulevard bedankt: