6 t/m 8 augustus 2021

A MA ZON EN

Marijn Graven | NL

Deel deze voorstelling

Koop kaarten

Het is Oorlog. Grieken en Trojanen voeren een onbesliste strijd wanneer er plotseling een derde leger zowel de Grieken als Trojanen aanvalt. Het is het leger van de Amazonen, een mythisch volk van vrouwelijke strijders, aangevoerd door hun koningin: Penthesilea. Achilles, door Homerus beschreven als ‘de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste aller helden', valt als een blok voor de Amazone-koningin, en dit is onhandig genoeg wederzijds. Een lyrische liefdesscène volgt, en dan haar dood, en zijn schuld. De meeste van onze hedendaagse romances verlopen iets minder heroïsch en eindigen minder dramatisch, maar dat betekent niet dat de (on)mogelijkheid van onze liefde geen rite verdient. Hierom maakte Marijn Graven A MA ZON EN, een erotisch, verbindend rouwritueel waarin de schoonheid en het verdriet van ons vurig verlangen een stem en een lichaam krijgen, in een muzikaal, fysiek duel - tot de liefde ons scheidt. 

Locatie Parkeergarage St.-Jan
Speelduur 75 min.
Genre Theater, Performance
Entreeprijs € 15, t/m 18 jaar € 10
Prijs Vriend € 13,50
Toegankelijkheid Rolstoelgebruikers

Er sneuvelden zelden zoveel relaties als in onze moderne tijd. In de Griekse mythologie lezen we episch drama, vaak rond onmogelijke liefdes, meestal met een held en een slachtoffer, en vaak een heldendichtwaardig einde. Een mooie gelegenheid om een moment te nemen te rouwen om alle liefde die we dreigen kwijt te raken, die we onderweg zijn verloren of die we nooit hebben ervaren. Een altaar, voor wat gebroken is en nooit meer zal helen, voor wat gemaakt kan worden of al vaker werd gelijmd, voor rouw, romantiek en erotiek. In A MA ZON EN ga je gezamenlijk dit ritueel aan. Marijn Graven stond eerder op Boulevard, in 2019, met de voorstelling LO LIE TAA.
 

Expeditie Cement

Deze voorstelling is onderdeel van Expeditie Cement, het zomerprogramma waarin Festival Cement haar selectie makers presenteert op bezoek bij een aantal gastvrije partners: Theaterfestival Boulevard, Theater De Nieuwe Vorst, Verkadefabriek en MU. Check het complete programma op www.festivalcement.nl.

vr 06 aug om 19:30
za 07 aug om 19:30
zo 08 aug op verschillende tijden
15:30
19:30

Credits

regie Marijn Graven 
dramaturgie Inés Sauer 
scenografie Carly Heathcote 
performers Milou van Duijnhoven en Timo Tembuyser 
 

muziek & geluidsontwerp Timo Tembuyser 
productie Rick Hooijberg 
licht Varja Klosse  
onderdeel van PLAN Talentontwikkeling Brabant een Cement Productie in coproductie met Het Zuidelijk Toneel

Theaterfestival Boulevard bedankt: