Programma Afzender 2020
Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

Block Box: Box Project

BERLIN | BE

3D-geluid
op reis

Klappertandend mooi was de installatie-voorstelling Iqaluit die theatergezelschap BERLIN in 2005 maakte. Dankzij binaurale geluidstechniek – een techniek waarbij het linker- en rechteroor verschillende tonen horen – kon je haast driedimensionaal ervaren hoe het leven in het uiterste noorden van Canada klinkt. Op verzoek van Boulevard stippelt BERLIN, maker van bejubeld documentair theater een nieuwe reis uit. De bestemming? Dat blijft een goed bewaard geheim. Maar de geavanceerde geluidstechniek zorgt ervoor dat je je fysiek aanwezig waant op de locatie waar de opname is gemaakt. Na afloop zal blijken of het profetisch was om malariapillen, snowboard of GPS-tracker mee te nemen.

In opdracht van Boulevard heeft de veelgeprezen theatervormgever Theun Mosk drie kleurige, metershoge installaties/objecten ontworpen. Hun naam: Block Box. Met deze opvallende objecten, ook nog in 2020 te bewonderen – benadrukt Boulevard de betekenis van kunst op het plein: dit is een plek van verbeelding.

De Block Box is dagelijks te bezoeken tussen 13.00u en 23.30u, tussen 13.00u en 14.00u is de Block Box gratis toegankelijk. 
Met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand gekomen.

Credits
Concept: BERLIN [Bart Baele & Yves Degryse]

Theaterfestival Boulevard bedankt: