Meer
12 t/m 13 augustus 2017

Het oor is schelpvormig. Er past muziek in. Maar ook wijn. Dat schikt: Lassus Grand Cru is een besprenkeld muziekprogramma met scabreuze Franse chansons, dansante Italiaanse vilanellen en Duitse drinkliederen van renaissancecomponist Orlandus Lassus [ook wel Di Lasso genoemd].
Tijdens de voorstelling proeft het publiek uitgelezen wijnen die recht doen aan de karakteristieke eigenschappen van de liederen en de Europese streken waar Lassus vertoefde. Acteur Stefaan Degand [Wevelgem, 1978] en countertenor Steve Dugardin [Oostende, 1964] – gediplomeerd wijnkenner – vermaken het publiek met exquise faits divers over gastvrijheid, etiquette en sociale omgangsvormen.

Let op! Er rijden pendelbussen vanaf het festivalplein op de Parade naar de voorstellingslocatie. Deze vertrekken een half uur voor aanvang van de voorstelling.

artistieke leiding: Jurgen De bruyn maître de cérémonie
spel, muziek en zang: Griet De Geyter [sopraan], Steve Dugardin [contratenor en sommelier], Jan Van Elsacker [tenor] Tiemo Wang [bas], An Van Laethem [renaissanceviool], Dimos de Beun [blokfluit en spinet], Philippe Malfeyt [luit en colascione], Jurgen De bruyn [luit en renaissance-gitaar]

  • Entreeprijs € 34
  • Première
  • Prijs vriend € 31
  • Genre Muziektheater, Muziek
  • Speelduur 90 min.
  • Locatie Heilig Hartkerk
  • Toegankelijkheid Visuele beperking, Rolstoeltoegankelijk
Boulevard Excellent

Arrangement: Boulevard Excellent
Datum: 12 en 13 augustus

Lassus Grand Cru is een besprenkeld muziekprogramma met scabreuze Franse chansons, dansante Italiaanse vilanellen en Duitse drinkliederen van renaissancecomponist Orlandus Lassus. Tijdens de voorstelling proeft het publiek uitgelezen wijnen die recht doen aan de karakteristieke eigenschappen van de liederen en de Europese streken waar Lassus vertoefde. In dit excellente arrangement vertoeven we, proeven we, en luisteren we. Daarna genieten we van een serieus driegangen diner om ook die inwendige mens te verzorgen.
Het programma:

15:00u Ontvangst in de foyer van Theater aan de Parade; daarna genieten van een kopje koffie of thee met een BLVRD-petit four op het festivalplein
16:00u De pendelbus brengt je naar de voorstellingslocatie
16:30u Voorstelling Lassus Grand Cru van Zefiro Torna
18:00u Einde voorstelling, de pendelbus brengt jullie terug naar het festivalplein
18:30u Driegangendiner inclusief drankjes in restaurant Bij Jeroen
20:30u Tentjesvoorstelling Ignite van Shailesh Bahoran
21:00u Einde voorstelling; u kunt naar wens nagenieten van de sfeer op het festivalplein


Prijs € 86,50

Meer Muziektheater, Muziek
Theaterfestival Boulevard bedankt: