Meer
8 t/m 9 augustus 2017

Zijn hoofdkwartier aan de rand van Lagos was nachtclub, tempel en revolutionaire broedplek tegelijk. Kalakuta Republik noemde Fela Kuti dit paleisje inclusief volkshospitaal. In februari 1977 liet de Nigeriaanse regering het plat branden. Twintig jaar later overleed Kuti aan de gevolgen van aids.

Inspiratiebron voor deze dansvoorstelling is Fela Kuti, politiek activist en grondlegger van de Afrobeat. Toch is Kalakuta Republik geen gedanste biografie of music hall. Eerder is het een energieke voorstelling over Afrika in de globaliserende wereld en een een zinderend onderzoek naar wat artistiek engagement teweeg kan brengen.  
De Belgisch-Burkinese choreograaf Serge Aimé Coulibaly [Bobo-Dioulasso, 1972] ontwikkelde de bewegingstaal voor de vier vrouwen en drie mannen die in Kalakuta Republik terrein heroveren. Zelf treedt hij als verteller/master of ceremony op. Coulibaly werkte met onder anderen Alain Platel en Sidi-Larbi Cherkaoui. Kalakuta Republik reist na een speelserie op Festival d’Avignon door naar Boulevard.

★★★★ La Libre Republique

“Coulibaly verenigt op een magische manier muziek, dans en de Afrikaanse revolutie.”

Combiticket op woensdag 9 augustus: The Act of Dying van de polen en Kalakuta Republik van Faso Danse Theatre/ Serge Aimee Coulibaly. Samen voor € 34,- / € 32,- Vrienden.

Op woensdag 9 augustus te gast bij het Openluchtgesprek om 15:30.

choreografie en vertelling: Serge Aimé Coulibaly
dans: Antonia Naouele, Marion Alzieu, Adonis Nébié, Sayouba Sigué, Ahmed Soura, Ida Faho
muziek + dj: Yvan Talbot

  • Entreeprijs 1e rang € 25, 2e rang € 23
  • Première
  • Prijs vriend 1e rang € 22,50, 2e rang € 21
  • Genre Dans
  • Speelduur 90 min. (incl. pauze)
  • Locatie Theater aan de Parade
  • Toegankelijkheid Language no problem, Auditieve beperking, Ringleiding/ infraroodsysteem aanwezig, Rolstoeltoegankelijk
Boulevard Dansant

Arrangement: Boulevard Dansant
Datum: dinsdag 8 en woensdag 9 augustus

Het dansarrangement van Theaterfestival Boulevard, inclusief driegangendiner met drankjes, de prachtige voorstelling van het Burkinees dansgezelschap Faso Danse Théâtre en alles wat je je daar omheen kunt wensen. Na afloop is er de mogelijkheid voor een eigen dans op het festivalplein.
Het programma:

15:45u Ontvangst in de foyer van Theater aan de Parade en genieten van een kopje koffie of thee met een BLVRD-petit four op het festivalplein. Daarna lekker genieten van de sfeer op het festivalplein en bezoek aan een tentjesvoorstelling: dinsdag 8 aug 17:30 uur: Clarity van iET en Davide Belotta en woensdag 9 aug 16:30 uur: Ignite van Shailesh Bahoran
18:30u Driegangendiner in restaurant Bij Jeroen inclusief drankjes
20:30u Voorstelling Kalakuta Republik van Faso Danse Théâtre in Theater aan de Parade
22:00u Einde voorstelling; u kunt naar hartenlust nagenieten op het festivalplein

Prijs € 77,50

Meer Dans
Theaterfestival Boulevard bedankt: