3 augustus 2024

FOMO FATALE

FOMO FATALE |

Deel deze voorstelling

Koop kaarten
Een nacht vol kleurrijke veelzijdigheid, waar elke artiest perfect in het plaatje past, maar toch zijn eigen unieke flair meebrengt. Een avond vol verrassingen, waar we moeiteloos schakelen tussen verschillende stijlen en geluiden. Onze artiesten zijn meesters in het overschrijden van grenzen en brengen je een mix die je blijft verrassen, maar altijd als een geheel aanvoelt. Laat je meevoeren door de onverwachte wendingen en geniet van een clubavond die bol staat van de creativiteit en diversiteit.
Locatie Willem Twee Poppodium
Speelduur Tot diep in de nacht
Genre Muziek
Entreeprijs € 7,50

Line up:

22.00 - 00.00u Iris Rijskamp          
00.00 - 01.00u LIONSTORM (live)          
01.00 - 02.30u ZOBAYDA       
02.30 - 03.30u DJ Shahmaran         
 

Iris Rijskamp (hen/zij)

Iris is een Bosschenaar met een enorme voorliefde voor elektronische muziek en er gaat geen moment voorbij waarop deze vooruitstrevende DJ niet bezig is met het ontdekken van nieuwe parels om te draaien. Dit is terug te horen in Iris' sets en maken deze eclectisch en verfrissend. Ieder keer weer.         

 

LIONSTORM (live)

Lionstorm is een Nederlands rapduo bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterrie. Lionstorm is de eerste Nederlandse queer rapgroep. Naast muzikanten zijn Vuige en van Skerrie ook fotografen en ontwerpen ze designkleding. Hun imago draait om popcultuur en de vertegenwoordiging van homoseksualiteit daarbinnen.         

ZOBAYDA (zij/hun) 

Zobayda is een Egyptische transdisciplinaire artiest & DJ die tussen Rotterdam en Amsterdam woont. Ze staan bekend om hun live-experimenten en eclectische mixstijl, waarbij ze invloeden halen uit Tabla, Gqom, Bass en Ballroom.    

 

DJ Shahmaran (hen/hun) 

Afkomstig uit bezet Koerdistan en Nederland, heeft DJ Shahmaran momenteel zijn thuis gevonden in de Rotterdamse queer scene met queercollectief KLAUW, gigs bij Club Raum, Draaimolen & De School. Van Breaks, Jungle, DnB, high paced electro met dirty baselines en queer vocal samples, tot elektronische muziek die percussie uit het Midden-Oosten combineert met basmuziek, wat het meest cruciaal is voor DJ Shahmaran is de catharsis die elektronische muziek biedt; wegen voor ontdekking en verkenning; een manier om jezelf uit te drukken zonder openheid van zaken te hoeven geven.”   

 

Expositie Blind Spots

Tijdens FOMO kan je ook de expositie ‘Blind Spots’ (gecureerd door Lucia Femia) komen bewonderen. De kunstenaars die hierbij betrokken zijn, zijn de Bossche Amber Lotte Penders, Esmina Merks en lichtkunstenaar Martin van Staveren.

In een tijdperk dat overschaduwd wordt door de formidabele krachten van het Kapitaaloceen, ontsnappen hegemonistische verhalen aan onze controle en geven ze vorm aan onze realiteit in gestandaardiseerde liminale ruimtes. 
Als Kinderen van het Tussenland zoeken we naar hoekjes, verborgen ruimtes waar we kunnen ontsnappen aan de eenzijdige illusies van grenzen en individualiteit. We zoeken naar symbiotische plekken waar we onze hybride natuur kunnen vieren. Daar verkennen we onze meergelaagde aard. Daar verdwijnen de grenzen van landen, net als de grenzen van huid, zelf en geslacht. 
In de blinde vlekken van het Kapitaloceen spelen we met dieren, planten en mineralen, worden we metgezellen van de Multispecies en voeden we onze onophoudelijke metamorfoses.

Amber Lotte Penders

Het werk van Amber Lotte houdt zich bezig met het verkennen van verbinding en nostalgie en vindt zijn wortels in het rijk van tegenstrijdigheden. Ze vormt een nieuwe realiteit, een dimensie die voortdurend aanwezig is maar zelden wordt waargenomen. 
De creaties van Amber Lotte ontsnappen stoutmoedig aan de grenzen van de white cube. Geïnspireerd door reeds bestaande beelden, weeft Amber Lotte ingewikkelde verhalen. Uit bestaande beelden ontvouwen zich verhalen… Verhalen die aanspreken met haar persoonlijke ervaringen, haar kring, en, intrigerend genoeg, met jou, met ons.

Esmina Merks

Esmina zet herinneringen om in een visueel verslag en uiteindelijk in voorwerpen. Deze overblijfselen van wat ooit was en nooit meer zal zijn, benadrukken een constante drang om te behouden en te beschermen. Een persoonlijk verhaal dat hint op ideeën over zowel het beschermen als delen van dit collectieve geheugen dat we de kindertijd noemen. 
Gedreven door de behoefte om te herinneren en te bewaren, zorgt Hermine's kunst ervoor dat deze herinneringen niet worden vergeten of genegeerd. Sieraden en haar dienen als vaten, terwijl speelgoed fungeert als toegangspoort tot de wereld van herinneringen. Fragmenten uit haar persoonlijke archief worden omgezet in een visueel verhaal en versmelten tot terugkerende symboliek die het belang ervan overbrengt.

Martin van Staveren

Tijdens FOMO FATALE brengt Martin zijn werk ‘In Sideout’. Een lichtsculptuur die niets te verbergen heeft. Opgebouwd uit kille industriële materialen toont het alle kanten van zichzelf. Maar als de spanning en de data door de kabels beginnen te stromen, komt het tot leven en laat het schaamteloos de schoonheid van zijn innerlijk zien.

Madelief Verdonk
za 03 aug om 22:00
Voorstelling
Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender