Vriendenclub Nieuws

Vriendenclub Nieuws

Verwacht hier de komende tijd berichten van ons voor jullie. Tips voor voorstellingen, oproepjes voor mede-makers en updates. Ook stellen we af en toe een Vriend voor. Ideeën en bijdragen aan deze pagina zijn van harte welkom.

Mail naar vrienden@festivalboulevard.nl.

A Tale of Two Cities mede mogelijk gemaakt door de Vrienden

A Tale of Two Cities is een minder bekend werk van de beroemde Charles Dickens [1812-1870]. Het is een verhaal over de sociale onrust in Londen en Parijs eind achttiende eeuw. Een verhaal over vlammende revolutie, fakkelende liefde, schroeiende wraak. Ben Duke en zijn gezelschap Lost Dog gooien graag wat extra olie op het vuur. In hun A Tale of Two Cities maakt de jonge Lucie Manette een filmdocumentaire. Omdat ze geen eigen herinneringen aan de Franse Revolutie heeft – ze was nog een ukkepuk – organiseert ze een bijeenkomst met vier familieleden. Maar de wilde verhalen Lucy te horen krijgt, doen pijn aan haar oren: haar ouders moesten halsoverkop uit Frankrijk vluchten en haar opa zat achttien jaar gevangen in de Bastille. Om over de verzwegen liefde nog maar te zwijgen. Of er toch een boekje over opendoen? Let’s do it, grijnst Ben Duke. 

"It’s a work that derserves to be widely seen, not only by dance audiences or Dickens fans" ****
The Guardian

Vriendenbijeenkomst goed samenzijn!

Op woensdag 8 juni vond onze Vriendenbijeenkomst plaats. Nadat Dana Kibbelaar en Tessa Smeulers zich kort voorstelden als de nieuwe directeuren van Boulevard, lichtten programmeurs Gido Broers en Nina Aalders de voorstellingen op de diverse locaties toe. Voorproefjes waren van Bo Tarenskeen, van wie Het Indisch Interieur tijdens Boulevard in première gaat en van Club Gewalt die maar liefst twee voorstellingen naar het festival brengt: Drei, vier, flirt mit mir (met Het Zuidelijk Toneel) én de performance Mini Miss Miraculous. Daarnaast was eer nog een boodschap van Ben Duke die met zijn gezelschap Lost Dog de voorstelling ondersteund door de Vriendenstichting gaat tonen, A Tale of Two Cities. En er was een brief van Joseph Toonga die het derde deel in een trilogie laat zien, Born to Exist

Een vriend ìs een vriend of wordt een vriend

“Ja, wanneer noem je iemand een vriend? Je hebt natuurlijk vrienden in je persoonlijke leven. Maar ook daarbuiten kun je nog vrienden maken. Zo ben ik nu ‘vriend’ van Theaterfestival Boulevard. De mede-deelnemers zou ik dus nu mijn vrienden kunnen noemen…”

Vriend Tryntsje van Vessem was afgelopen mei aanwezig op de Vriendenavond, zoals vaker. Om meer te weten over het programma en óók en vooral om elkaar te ontmoeten, de banden aan te halen en in een gezellige sfeer samen te zijn. “Zo leer je niet alleen de andere ‘vrienden’ kennen, soms klikt het zo goed met een nieuwe ‘vriend’, dat je een extra dimensie, een persoonlijke dimensie aan deze vriendschap geeft. Dan kijk je alweer uit naar de volgende vriendenbijeenkomst of je maakt een persoonlijke afspraak. Ja, ook dàt kan gebeuren wanneer je onder deze vrienden bent.”

Ze zat vanavond weer geheel toevallig naast een enorm aardig stel, uit 's-Hertogenbosch. Gezellig gepraat en de hoop uitgesproken, dat we elkaar wel weer zullen tegenkomen.

“Deze club Vrienden voelt echt aan als een eensgezinde club. Dat voelde ik vanavond ook weer. Het sociale aspect van de Boulevard moet niet worden onderschat. Dan is de cirkel weer rond en kom ik terug op mijn eerste vraag: wanneer noem je iemand een vriend? Ik concludeer dat je vrienden in verschillende gradaties hebt en ’t is maar net, welke gradatie je daar zelf aan toekent. Ik voel me in ieder geval heel erg thuis en welkom binnen de Vrienden van Theaterfestival Boulevard. Wat heet … hoeveel vriendschap wil je hebben?" 

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • Brabant C
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • BankGiro Loterij
 • Cultuurfonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • De Versterking
 • Verkadefabriek
 • Theater aan de Parade
 • Apap
 • Performing Gender
 • Feminist Futures