“Wat bij Boulevard onwrikbaar vastligt, is het verlangen naar vieren. Op het festival vier je liefde, vriendschap, geluk en andere krasloten in het leven. Bovenal vier je kunst, cultuur en de vrijheid om ervan te genieten. Dat kun je in je eentje doen, maar zesendertig festivaledities illustreren dat het collectief leuker is. Van amen naar samen: it’s one small step for Boulevard, a giant leap for many others. Wat helpt, is geloven in de zin van gezamenlijkheid.” 


Uit het boek Theaterfestival Boulevard 1985-2020, Het onveranderlijke DNA

 

Visie

 

Theaterfestival Boulevard biedt divers werk: groot- en kleinschalig, van toneel tot installaties, toegankelijk en cutting edge. De kern van de programmering bestaat uit werk uit Nederland en Vlaanderen - veel Vlaamse gezelschappen zijn in Nederland uitsluitend tijdens het festival te zien – en er is werk van verder weg.  

In 2021 richt Boulevard in het Zuiderpark een sfeervol festivalhart in, op een steenworp van het bekende plein de Parade. Boulevard presenteert er theater en dans in theatertenten, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, gratis pop up aanbod van dans en circus, contextprogramma’s in een eigen paviljoen. En er zijn gezellige restaurants en foodtrucks.  

Grotere voorstellingen zijn door de hele stad te vinden; binnen en buiten, op (tijdelijke) podia, in musea, in de openbare ruimte en op locaties! Denk aan natuurgebieden, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café.   

We tonen warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windstreken. We ontvingen de laatste jaren o.a. Liz Aggiss [GBR], Compagnia Pippo Delbono [ITA]

Studio Orka [BEL], Ben Duke [GBR], Tabea Martin [CHE], Igor&Moreno [GBR], Chiara Bersani [ITA], Daniel Mariblanca [NOR], Mélanie Demers [CAN] en Benjamin Verdonck [BEL]. Uit Nederland zijn terugkerende gezelschappen/ kunstenaars o.a. Dries Verhoeven, De Warme Winkel, Schweigman&, Lotte van den Berg, Corpo Máquina/ Guilherme Miotto, Alexandra Broeder, Alida Dors, Theater Artemis/Jetse Batelaan en Schippers&VanGucht. We tonen daarnaast werk van nieuwe generatie podiumkunstenaars als Francesca Lazzeri, Katja Heitmann en Jija Sohn. 

In het DNA van het festival zit het zuidelijke en zinnelijke van de stad ‘s-Hertogenbosch; gastvrij en genereus, met een geloof in de kracht van verbeelding.  

Theaterfestival Boulevard bedankt: