Festivalinfo
Over Boulevard
Archief

Visie

Kansen om de ziel op te schudden

Al 34 jaar is ’s-Hertogenbosch in augustus podium voor hartstochtelijke voorstellingen en inspirerende ontmoetingen. Boulevard presenteert 11 dagen een staalkaart van het hedendaags podiumkunstaanbod: theater, dans, muziek(theater) en interdisciplinaire kunstvormen. Hoogwaardige, eigentijdse en risicovolle podiumkunst uit binnen- en buitenland voor een groot en divers publiek. Boulevard bundelt verschillende stemmen en verhalen en wil voor iedereen toegankelijk zijn. 

Theaterfestival Boulevard biedt divers werk: groot- en kleinschalig, van toneel tot installaties, toegankelijk en cutting edge. De kern van de programmering bestaat uit werk uit Nederland en Vlaanderen - veel Vlaamse gezelschappen zijn in Nederland uitsluitend tijdens het festival te zien – en er is werk van verder weg.  

Op het befaamde festivalplein onder de kastanjebomen, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, vind je een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks. Op het plein presenteert Boulevard theater en dans in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Grotere voorstellingen zijn door de hele stad te vinden; binnen en buiten, op (tijdelijke) podia, in musea, in de openbare ruimte en op locaties! Denk aan natuurgebieden, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café. Deze voorstellingen maken we bereikbaar door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade. 

Het intieme Josephkwartier ligt op een steenworp afstand van het festivalplein. Hier is ruimte voor ontmoeting en onderzoek. Je vindt er nieuwe theatervormen, ziet er werk in ontwikkeling en er is ruimte voor de dialoog tussen kunstenaar en publiek.

Inhoudelijk kiezen we voor warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windstreken. We ontvingen de laatste jaren o.a. Compagnia Pippo Delbono [IT], Milo Rau [CH/BE], Miet Warlop [BE], Rimini Protokoll [DE], Berlin [BE], Compagnie Marie Chouinard [CAN], Ultima Vez [BE], Akram Khan Company [GB], FC Bergman [BE], Ben Duke [GB], Tabea Martin [CH], Igor&Moreno [GB], Daniel Mariblanca [NO], Mélanie Demers [CA]. Uit Nederland zijn terugkerende gezelschappen/ kunstenaars o.a. Dries Verhoeven, Wunderbaum, Warme Winkel, Schweigman&, Lotte van den Berg, Alexandra Broeder en Theater Artemis/Jetse Batelaan. We tonen daarnaast werk van nieuwe generatie podiumkunstenaars als Wild Vlees, Katja Heitmann en Jija Sohn.

In het DNA van het festival zit het zuidelijke en zinnelijke van de stad ‘s-Hertogenbosch; gastvrij en genereus, met een geloof in de kracht van verbeelding. De 35ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 1 t/m 11 augustus 2019.

Visie
Visie
Visie
Theaterfestival Boulevard bedankt: