Over Boulevard
Archief

Theater Na de Dam

Op zoek naar verhalen

Theater Na de Dam 's-Hertogenbosch zoekt voor een nieuwe theatrale vertelling (een coproductie van Theaterfestival Boulevard en Festival CEMENT) verhalen. Verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

@festivalboulevard 25 februari 2016

Vertelbijeenkomst
Op 10 april organiseert Theater Na de Dam een vertelbijeenkomst waarin ouderen en jongeren met elkaar in gesprek gaan over de oorlog. Heb je een verhaal of ken je iemand met een verhaal? Neem dan contact op met Marieke Schellekens viamarieke@wienietwegis.com of 0645682608.

Voor het eerst
Dit jaar start voor het eerst het jongerenproject van Theater Na de Dam in 's-Hertogenbosch. Op 4 en 5 mei spelen twintig Bossche jongeren 'Wie niet weg is …' een voorstelling met als uitgangspunt de Tweede Wereld oorlog.

Theater Na de Dam
Theater Na de Dam

Route in Pand 18
Het materiaal van de voostelling wordt gemaakt aan de hand van verhalen van ouderen die zijn geïnterviewd door de spelers zelf en een verdwenen familie die centraal staat. Het publiek loopt door Pand 18 (een voormalige school waar nu Boulevard en andere culturele instell9ngen huizen) een route, een levenspad, een vertelling van een verdwenen familie, om wie niet weg is een gezicht te geven.

Bewustwording
Met dit project wil Theater Na de Dam bewustzijn creeeren onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers over de geschiedenis van de eigen omgeving. Meer informatie vind je opwww.theaternadedam.nl

Theaterfestival Boulevard bedankt: