Over Boulevard
Archief

Festival KNKK in Zuid-Afrika losgebarsten

Met twee producties van Boulevard 2015

Het Klein Karoo Nasionale Kunstefees,het grootste podiumkunstenfestival van Zuid-Afrika, is van start gegaan. Op uitnodiging van Kingdom of the Netherlands zijn er twee acts te zien uit de programmering van Boulevard 2015!

@festivalboulevard 01 april 2016

Een delegatie van het KKNK bezocht afgelopen jaar verschillende podiumkunstenfestivals in Europa en deed daarbij ook 's-Hertogenbosch aan. Daar inspireerde het concept waarin theatervoorstellingen in tentjes te zien zijn. Een samenwerking kwam al snel van de grond. Als voorproefje staan er twee Boulevard-producties op het KKNK.

In Zuid-Afrika zullen de theatermakers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn hun show Zomaargasten ('Wild Guest') presenteren. Miesjel van Gerwen en Jacqueline Hamelink brengen er hun voorstelling Ivoren Toren ('Ivory Tower'). Medewerkers van Theaterfestival Boulevard blijven de komende tijd nauw betrokken bij het verder uitwerken van deze nieuwe vorm van theater voor het KNKK.

Tessa Smeulers, coördinator festivalprogramma & programmeur Parade Theaterfestival Boulevard: 'Het enthousiasme van een groot Kunstenfestival als KKNK is een prachtige waardering voor dit concept van Theaterfestival Boulevard. We zijn trots op deze samenwerking en de mogelijkheid twee voorstellingen in Zuid-Afrika te kunnen tonen.'

Festival KNKK in Zuid-Afrika losgebarsten
Theaterfestival Boulevard bedankt: