Over Boulevard
Archief

Alleen maar meer te delen

De rol die kunst kan en moet spelen

Het zijn bizarre tijden. De wereldwijde crisis beïnvloedt onze hele samenleving, ons allemaal. We leven mee met alle makers, zzp’ers, collega-festivals en andere culturele instellingen in onze sector. En met zovele andere betrokkenen: onze leveranciers, partners, trouwe bezoekers, met iedereen die getroffen wordt. We weten niet hoe het virus en de daarbij horende maatregelen zich ontwikkelen. Maar dat ons festival er in augustus anders uit zal zien dan we een maand geleden hoopten, is helaas onvermijdelijk.

17 april 2020
Op dit moment beraden we ons over mogelijke scenario’s, ook in overleg met onze makers en (culturele) partners. Er zullen nieuwe noden zijn bij de sector en bij het publiek. Wat mag en kan er nog? En wat wil men bovenal? Bij dit alles worden we geïnspireerd door de saamhorigheid in ons werkveld en de (digitale) initiatieven die al snel in veel creatieve breinen ontstonden. Mogelijk kunnen wij makers en collega’s die dit voorjaar getroffen werden, ruimte geven werk te tonen. In al deze scenario’s houden we in de eerste plaats rekening met de veiligheid en gezondheid van het publiek, de makers en ons team.

We willen alles op alles zetten om deze zomer een Boulevard te organiseren. En al zal dat een ander festival worden dan we gewend zijn, we nemen de gekozen richting hierin mee. Zo zou Boulevard 2020 over de kracht van het luisteren gaan. Over stem geven aan ongekende, niet gehoorde verhalen. Die van de Indische & Molukse gemeenschap en verhalen van vele anderen. We willen makers en publiek nu ook de gelegenheid bieden, verhalen uit de realiteit van deze periode te delen. We willen troost en schoonheid bieden.

Omdat we onverminderd geloven in de rol die kunst kan en moet spelen.
Omdat we denken dat na een periode van afzondering, de behoefte aan kunst en ontmoeting wellicht nog groter is.
Omdat er zoveel moois is dat nog gezien moet worden.
Omdat we veel hebben meegemaakt. Veel willen delen.
Omdat we de wereld weer willen betreden; aarzelend, zoekend, met nieuwe ogen.
Want niet alleen de wereld, ook wij zijn veranderd.

We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en hopen snel meer duidelijkheid te hebben over die nieuwe richting. Dat zal dan nog altijd met de nodige slagen om de arm zijn, omdat simpelweg niemand weet hoe het verder zal gaan de komende periode.
 
Ondertussen hopen we bovenal dat het goed gaat met jullie en met jullie geliefden. 
 
Groet, team Boulevard
 
Foto: Strijbos & Van Rijswijk (credits Karin Jonkers)
Alleen maar meer te delen
Theaterfestival Boulevard bedankt: