Over Boulevard
Archief

Coproducties & Corona 

Theaterfestival Boulevard werkt hartstochtelijk samen met vele gezelschappen en collega’s. Samenleven en samenwerken krijgt dit voorjaar een geheel nieuwe betekenis. We leven én balen mee met alle creatieven die in hun proces en werking worden geraakt door de huidige turbulente tijden. Door het Coronavirus moeten collega-festivals en schouwburgen de deuren dichthouden, zien gezelschappen en artiesten hun agenda’s leeglopen en verdampen budgetten met de snelheid waarmee tegelijkertijd de knoppen in de bomen en struiken verschijnen. 

25 maart 2020

Ook veel coproducties waar we zo trots op waren zijn getroffen. Vanavond zou ‘De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg’ van Benjamin Verdonck in de Brakke Grond zijn Nederlandse première beleven. Ook work in progress van nieuw werk van Francesca Lazzeri’s no time for commas, dat getoond zou worden op Festival Cement en Spring, kan nu niet doorgaan, De dansvoorstelling ‘Please Please Please’ van La Ribot, Tiago Rodrigues en Mathilde Monnier zou nu al in Genève en elders in Europa te zien zijn, maar moet ook ‘in de wacht’. 

We zien uit naar het moment dat het rumoer terugkeert in de repetitieruimtes, theaterzalen en ver daarbuiten. En dat wij allen weer live publiek kunnen ontvangen. We zoeken op dit moment uit hoe Boulevard 2020 er uit kan zien, afhankelijk van de maatregelen die we op de voet volgen. Gezondheid gaat boven alles. Lief publiek, lieve collega’s: houd moed! We wensen de hele sector een gezonde wederopstanding.

Coproducties & Corona 
Theaterfestival Boulevard bedankt: