Over Boulevard
Archief

Samenwerking Elsie de Brauw

Theater maken in het basisonderwijs

Theaterfestival Boulevard gaat samenwerken met actrice Elsie de Brauw (tweevoudig Theo d'Or-winnares en ontving in 2007 een Gouden Kalf) en een Bossche basisschool.

Untitled-1

"Johan Simons en Elsie de Brauw de verbeelding terug krijgen in het basisonderwijs. Zij gaan met scholen voorstellingen maken, waarbij de kracht van fantasie en poëzie bij kinderen aangesproken wordt, zodat een creatieve explosie wordt toegevoegd aan het lager onderwijs, met het kind en zijn verbeelding als uitgangspunt."

- uit: WeerGaLoos
Untitled-1
@festivalboulevard 01 maart 2016

Elsie is niet alleen een van de beste actrices van Nederland, zij is ook nog iemand met mooie plannen… En wij doen mee! Elsie de Brauw ontwikkelt, met steun van de Akademie voor Kunsten, een project voor basisscholen. Het project start dit najaar op een basisschool in 's-Hertogenbosch. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met verschillende scholen; in maart wordt bekend gemaakt op welke school we aan de slag gaan.

Samenwerking Elsie de Brauw

Via het linkje lees je de Ida Wasserman lezing, die Elsie recent uitsprak. Een mooi verhaal over wat zo bijzonder is aan theater en het belang van theatermaken in het basisonderwijs!

 

Theaterfestival Boulevard bedankt: