Over Boulevard
Archief

Verhalen gezocht!

Theater na de Dam zoekt verhalen uit WOII voor nieuwe voorstelling

Theater Na de Dam 's-Hertogenbosch zoekt voor een nieuwe voorstelling (een coproductie van Theaterfestival Boulevard en Festival CEMENT) verhalen. Verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.
 

Test 13 maart 2016

Op 10 april organiseert Theater Na de Dam een vertelbijeenkomst waarin ouderen en jongeren met elkaar in gesprek gaan over de oorlog. Heb je een verhaal of ken je iemand met een verhaal? Neem dan contact op met Marieke Schellekens via marieke@wienietwegis.com of 0645682608.

Dit jaar start voor het eerst het jongerenproject van Theater Na de Dam in 's-Hertogenbosch. Op 4 en 5 mei spelen twintig Bossche jongeren 'Wie niet weg is …' een voorstelling met als uitgangspunt de Tweede Wereld oorlog. Het materiaal van de voorstelling wordt gemaakt aan de hand van verhalen van ouderen die zijn geïnterviewd door de spelers zelf en een verdwenen familie die centraal staat. Het publiek loopt door Pand 18 (een voormalige school waar nu Boulevard en andere culturele instellingen huizen) een route, een levenspad, een vertelling van een verdwenen familie, om wie niet weg is een gezicht te geven. Met dit project wil Theater Na de Dam bewustzijn creeeren onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers over de geschiedenis van de eigen omgeving.

Verhalen gezocht!
Theaterfestival Boulevard bedankt: