Over Boulevard
Archief

Is de voorstelling beter dan het boek?

Ontdek ons literaire programma!

Van traditioneel teksttoneel, een ego-document van die beroemde schrijver, en een voorstelling van die bekende Bosschenaar tot boeken als inspiratie, we nemen literatuur heel breed! Bekijk de literaire voorstellingen van Theaterfestival Boulevard die lezen als een boek.

 

18 juli 2019

Tibaldus / Toneelhuis speelt een absurdistisch stuk van de Poolse auteur Witold Gombrowicz: Het Huwelijk uit 1947, waarin de prins de regerende macht wil onttronen door zelf koning te worden.

In de monoloog KNAUS ontrafelen de Vlaamse regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård, wiens autobiografische romancyclus hem talloze literaire prijzen, maar ook prive´problemen opleverde.

De Bossche schrijver Lucas de Waard brengt samen met singer-songwriter Iris Penning Stil leven, muzikaal verteltheater over zijn zeldzame aandoening waardoor hij steeds slechter hoort.

Rob Smorenberg’s Een script voor vier personen is een doe-het-zelf voorstelling voor vier toeschouwers, tekst, een platenspeler en een gloeilamp, geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar. 

In de intieme theatersolo LO LIE TAA draait Marijn Graven het vertelperspectief van de controversiële klassieker Lolita van Vladimir Nabokov om. Wat als je kijkt vanuit het kind?

Met Bloomsbury duiken Florian Myjer en Kim Karssen in het gedachtegoed van de Bloomsbury Group, een bonte verzameling kunstenaars en denkers uit het Engeland van begin 20ste eeuw. Een theaterfeestje voor anglofielen, literatuur-liefhebbers en romantici.

De Canadese choreograaf Mélanie Demers laat ons in Animal Triste de mensen zien die we zijn: arrogant, zwak, geniaal, onweerstaanbaar en grof. Inspiratie vond zij in het boek Sapiens van Yuval Noah Harari.

Where Are We Now is een reis door het haast filmische universum van Bowie door Bowie-fan Sven Ratzke, die vorig jaar met Starman zijn grote idool al eerde. Nu staat Bowie de grote liedjesschrijver, de eierschalige poëet, centraal.

Oorschelpmooie teksten, waarin snoeiharde proza, poëzie, comedy, spoken word en andere woordvormige uitingen voorbijkomen. Mensen Zeggen Dingen, de landelijk rondtrekkende roedel jonge schrijvers en spoken-word-artiesten, gaat Op die tour.

Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 augustus lezen verschillende acteurs van 13.30-14.00 uur voor uit proza of poëzie die kunstenaars op Boulevard 2019 heeft geïnspireerd bij het maken van hun voorstelling. De Voorleessessies zijn vrij toegankelijk!

De Voorleessessies worden mede mogelijk gemaakt door boekhandel Adr. Heinen.

Is de voorstelling beter dan het boek?
Is de voorstelling beter dan het boek?
Is de voorstelling beter dan het boek?
Theaterfestival Boulevard bedankt: