Over Boulevard
Archief

Kunstnacht 's-Hertogenbosch in Pand18

Ook wij doen mee aan de Kunstnacht!

Op 30 september organiseert Broedplaats 's-Hertogenbosch samen met Festival CEMENT, Jazz in Duketown, Bibliotheek Den Bosch, Theater Artemis, Kunstbende Noord-Brabant, Nova Zembla en Theaterfestival Boulevard gezamenlijk een nacht. Maar niet zomaar een nacht: Kunstnacht XL. En niet zomaar een tuin: de tuin van Pand 18.

Deze nacht hebben we tussen 19:00 en 0:00 een programma vol theater, spoken word, muziek, lekker eten en drinken voor je in petto, in de langste nazomer van Nederland. Zo zijn bijvoorbeeld Fay Lovsky en Jan De Smet weer van de partij! Je kunt passe-partouts online kopen of bij ons thuis de avond zelf. Daarmee mag je de hele nacht de hele stad door, om in elke hoek en onder elke straatsteen De Kunst te vinden tijdens Kunstnacht Den Bosch XL.

05 september 2017

Het programma in Pand 18 tijdens Kunstnacht Den Bosch:
 

RUBEN MARDULIER EN COEN CORNELIS: TECHNOPROZA
19:00 - 0:00 Pand18/Entree
door Festival Cement

Maak de mooiste of spannendste gedichten, samen met anderen en met gebruik van je mobieltje. Verrassend gebruik van jouw telefoon en verrassend contact met andere mobielen.

KARLIJN HAMER: ZOG
19:00 & 21:00 & 23:00 Zaal Pand18
door Theaterfestival Boulevard

ZOG (moedermelk) biedt troost, op zoek naar de geboorte van iets nieuws, op zoek naar hoop. Aanschouw deze poëtische stem-installatie van de winnaars van de Amsterdam Fringe Silver Award 2016 (COLLAPS). In een veld van tientallen kleine speakers bouwen Karlijn Hamer (zang) en Mathijs de Valk (electronica) aan een één-klankconcert. Hoeveel kan er met een perceptie van één klank gebeuren? Kan het monotone leiden tot iets nieuws? De tonen vermenigvuldigen zich als nutteloze wezens die over deze aarde heen lopen. Elke toon is een leven wat komt en gaat.

DE ACTIEGROEP VAN THEATER ARTEMIS BEZET KUNSTNACHT DEN BOSCH
19:00 - 0:00 Pand18/Tuin
door Theater Artemis

In de actiegroep van theater Artemis voeren actieve burgers van 6 tot 10 jaar samen actie voor een beter kinderleven en een mooiere wereld. ACTIEVOEREN = KUNST
Meedoen? Mail naar actiegroep@artemis.nl

NOVA ZEMBLA… EEN DRIELUIK
19:00 - 0:00 Nova Zembla
door Nova Zembla

Vreemdgaan in een poollandschap? Wippen tussen een stel ijsberen? Bij Nova Zembla kan het. Een live geproduceerde, live opgenomen en live uitgezonden korte, door jou als bezoeker gemaakte, slapstickfilm in drie stadia: movie, sound en spoken word.

SWINGIN' DEE
19:30 & 21:30 & 23:30 Tuin
door Jazz in Duketown

Swingin' Dee bestaat uit Diewertje de Niet (vocals) en Martin Senders (contrabas), ze spelen hun favoriete jazzstandards uit het American Songbook. Frans Jan Lathouwers (trompet) speelt vanavond mee met Swingin' Dee.

ANNE NEDERHOED
19:30 & 21:30 & 22:30 Tuin
door Kunstbende Noord-Brabant en Popsport Brabant

Het was november 2014 toen Anne Nederhoed voor het eerst het podium beklom als singer-songwriter. Vanaf de eerste zin die ze zong was het voor haar en het publiek duidelijk: dit is waar de toen 18-jarige Bredase voor gemaakt is. Haar ingetogen gitaarspel en rake teksten trekken je voor héél even mee in haar wereld.
In 2016 won ze de podiumkunsten wedstrijd Fanatics in Rotterdam. Tegelijkertijd rondde ze een succesvolle crowdfunding af. Dit samen vormde de financiële basis voor het videoproject wat sinds begin 2017 wordt gepubliceerd. Met een team van jonge videomakers is Anne Nederhoed aan het werk gegaan om akoestische live sessies op te nemen. De serie van video’s bestaat uit eigen nummers en covers en elke maand wordt er één video op YouTube gedeeld. Inmiddels maakt Anne Nederhoed deel uit van de tweede editie van Breda’s Most Wanted. Vol ambitie gaat ze nu de rest van haar muzikale carrière te gemoed.

SABINE MOLENAAR: A MOMENT
20:00 & 22:00 Zaal Artemis
door Festival Cement

In de solo A Moment onderzoekt Sabine Molenaar wat er gebeurt als je je ogen en oren sluit, al is het maar voor even, om je te onttrekken aan de voortdurende toevoer. Om er dan achter te komen dat er ook beelden aan de binnenkant van je oogleden verschijnen, en geluiden en stemmen in de holtes van je hoofd echoën. Een plek van verlorenheid, maar ook van geborgenheid en rust.
A moment is een fragment uit de volledige solo Almost Alive

FAY LOVSKY EN JAN DE SMET
20:30 Tuin
door Theaterfestival Boulevard

Na op stap geweest te zijn met de "drs P émancipé"-zomertour in vol ornaat, te zeggen vier vrouwen en vier mannen en een podium vol palmen, drums, dulcitone, wonderorgel, en filmprojectie, zijn Jan Desmet en Fay Lovsky nu met zijn tweeën om een opgeslankte doch vrolijke indruk van het ongeëvenaarde repertorium van Heinz Polzer alias drs. P over het voetlicht te brengen. Daarbij staat het toneel toch weer vol, want beiden zijn behendig op divers instrumentarium. De pendulepiano, de zaag, en de accordeon zullen de stemmen kracht bijzetten, terwijl spirituele kracht zal komen uit diverse ollekebollekes tussen de liederen door. Zoekt u alvast het woord "dactylus" op.

WOORDLUSTIG
22:30 & 23:30 Tuin
door Bibliotheek Den Bosch en Dukebox

Tijdens de Kunstnacht Den Bosch - XL editie geeft Woordlustig een preview van wat komen gaat. Artiesten met verschillende achtergronden (rap, singer songwriting, muziek e.d.) bijten zich vast in een optreden zonder enige muzikale begeleiding. Met dorst naar de microfoon en lust voor het gesproken woord.
Line up: Skumbek / Adrien Stanziani / Eveliene Pas / STEEV / De Bruwelijke

<<TICKETS>>
Je hebt maar één ticket nodig voor de gehele Kunstnacht. Daarmee heb je toegang tot alle locaties van 16:00 – 04:00 uur.
Ruil voordat je een locatie bezoekt je KUNSTNACHT-ticket om voor een KUNSTNACHT-polsbandje. Dit kan bij de kassapunten in de twee zones: Verkadefabriek (Kop van ‘t Zand) en Het Noordbrabants Museum (Centrum). 
Voorverkoop € 12,50, online te koop bij Verkadefabriek.
Dagverkoop: € 15,00.

 

Kunstnacht 's-Hertogenbosch in Pand18
Theaterfestival Boulevard bedankt: