Over Boulevard
Archief

Voorstellingen waarin heel veel gebeurt

Van onze jongste reporter Robbe

Hij kijkt met een scherpe blik en schijft met een dito pen. Dit jaar bezoekt naast het leger professionele theatergluurders die Boulevard rijk is, een jong talent aan het recensie firmament het festival: Robbe. Hij is lid van de kinderjury van de Zapp Theaterprijs en ziet dus heel veel voorstellingen door het jaar heen die kans maken op de prijs. Voor ons bezocht Robbe Chasse Patate van Studio ORKA en Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt van Theater Artemis.

08 augustus 2017

Theater Artemis
Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt

Bij het begin van de voorstelling staat er op het toneel een microfoon, een tafel, een stoel en een piano. Het lijkt op een huiskamer. Dan komt er een man op, die bij het begin toen iedereen ging zitten, meehielp. Zijn kostuum is een pak dat de mensen van beveiliging soms ook aan hebben. Hij vraagt of iedereen binnen is en doet dan de deur op slot en het alarm aan, op het toneel. Dan gaat hij af. Er gebeurt daarna een hele tijd helemaal niks. Dan klopt er iemand op de deur en probeert binnen te komen, alleen het alarm gaat de hele tijd af. Uiteindelijk komt hij binnen en wordt het eens met de beveiliging. De man die opkomt, komt op met een enorme stapel papier. Ik dacht bij het begin dat hij het rekeningen waren, maar het bleek een muziekstuk te zijn, dat hij ging spelen op de piano die in de woonkamer stond. Ik vond het een hele leuke en grappige voorstelling. Voor de voorstelling dacht ik door de naam dat er expres heel veel in zou gebeuren, maar dat viel eigenlijk best wel mee. Ik vond het een heel erg grappig, toen alles herhaald werd en toen er met poppetjes over het podium gereden werd.

Gezien op: vrijdag 4 augustus 2017
Waar: Tramkade
 
Studio ORKA
Chasse Patate [let op: deze tekst bevat spoilers]

Je wordt vervoerd met bussen vanaf de Parade naar de locatie waar de voorstelling is. Je moet eerst nog een klein stukje lopen om bij de plek te komen waar de tribune is. Het is hier heel mooi. We zitten eigenlijk in een heel mooi open veld. Je gaat zitten en ziet recht voor je een groot huis, een auto met muziekinstrumenten erop waar mensen in zitten, een vrouw die heel gefrustreerd rondloopt, water een soort van plas en heel veel gekapte bomen met touwen waar spullen aan hangen. Toen ik die bomen voor het eerst zag dacht ik dat het voor het water was dat te hoog werd of zo, maar later in de voorstelling kom je erachter dat het hefbomen waren voor de stabiliteit van het huis. Er waren een vrouw, een man, een leraar, een wielrenner en drie muzikanten in de voorstelling. Dat huis dat was een café, waar vroeger een wielrennerswedstrijd langs kwam. Vroeger was het daar heel druk. Alleen de wielrennerswedstrijd kwam ergens anders en zo werd dat café eigenlijk niet meer bezocht. De vrouw en de man in de voorstelling waren de kinderen van de overleden eigenaars. De broer wil dit hele café afbreken om er een boerderette neer te zetten, alleen dat wilde zijn zus niet. Zij kan moeilijk afscheid nemen van het huis, de friettent en het verleden. Zij blijft bezig met het ongeluk op de laatste wielrenwedstrijd waardoor hun broertje komt te overlijden. Deze dag tien jaar geleden. Uiteindelijk kwam er ruzie en ging de broer weg. Alleen die wist zelf ook dat ze het niet alleen kon, daarom heeft ze alle bomen omgekapt op een na. De laatste liet ze staan. Ze begon heel hard te huilen. De broer van haar kwam terug en gaf haar zijn pistool ze schoot tegen de laatste paal en het hele gebouw zakte de grond in ik vond dat heel mooi gedaan. Bij het begin van deze voorstelling vond ik het best wel moeilijk om het goed te kunnen volgen, omdat de tekst erg Vlaams was. Gedurende de voorstelling werd het eigenlijk steeds makkelijker, omdat je er dan aan went. De muziek was echt heel mooi. Soms heel rustig en dan in een keer heel hard. Supermooie voorstelling. Echt top!

Gezien op: Zaterdag 5 augustus 2017
Waar: op locatie

Foto: kinderjury met Robbe op de achterste rij, tweede van links.

Voorstellingen waarin heel veel gebeurt
Theaterfestival Boulevard bedankt: