Over Boulevard
Archief

Sven Ratzke en Theaterfestival Boulevard in de Telegraaf

"AAN DE VOET VAN DE SINT-JANSKATHEDRAAL in ’s-Hertogenbosch verrijst de komende tien dagen weer het festivalhart van Boulevard. Om van daaruit de bezoeker naar het platteland of een industrieterrein te brengen voor de spannendste avonturen."

02 augustus 2017

Door: Esther Kleuver


"Het festival onderscheidt zich al jaren met een kwalitatief hoogwaardige, toegankelijke programmering op allerlei avontuurlijke locaties. Het is daarom dit jaar, samen met het Festival Oude Muziek Utrecht, een volkomen terechte kanshebber op een EFFE Award, een Europese kwaliteitsprijs voor podiumkunstenfestivals.

Ook deze editie zijn er weer veel vertrouwde gezichten te zien die steeds opnieuw terugkeren naar Den Bosch om hun nieuwste werk te tonen. Een van hen is Boukje Schweigman, die voor het woordeloze, zintuiglijke For the time being wederom de samenwerking zocht met Slagwerk Den Haag. Op een industrieterrein aan de Beverspijken onderzoeken zij samen onze tijdsbeleving.

Met de gratis pendelbus word je er vanaf het festivalhart naartoe gebracht. Zoals ook naar de uitgestrekte landerijen van de Wolfsdreef in Gestel. Het normaal gesproken zo vredige landschap wordt hier de komende tijd wreed verstoord door de beeldrijke tragikomedie Chasse Patate (8+) van het Belgische Studio Orka. Het gezelschap is met hun spectaculaire familievoorstellingen al jaren vaste gast op Boulevard. Volgens de Vlaamse pers hebben zij met dit ontroerende stuk over knoestige stervelingen die overeind proberen te blijven terwijl de grond onder hun voeten zompig wordt, een hit te pakken.
(...)"

Lees verder

Sven Ratzke en Theaterfestival Boulevard in de Telegraaf
Theaterfestival Boulevard bedankt: