Over Boulevard
Archief

Nieuw! Openluchtgesprekken

Geen open deuren, maar wel in de open lucht: gesprekken met professionals en ervaringsdeskundigen

We hebben iets nieuws: de Openluchtgesprekken. Elke dag nodigen we om 15:30 uur een gast uit in het Josephkwartier, die naar aanleiding van een van de voorstellingen die diezelfde dag speelt met ons in gesprek gaat over het onderwerp. Te gast zijn onder andere een cybercrime researcher, een lid van het Kinderparlement en culinair journalisten Nadia & Merijn.

01 augustus 2017
De gasten zijn..

4 augustus komt Eliza SteinbockAssistent, professor aan de Universiteit van Leiden, praten over (trans)gender en beeldvorming naar aanleiding van de voorstelling Woman van Himherandit.

5 augustus is Jools van Rossum, lid van het Bossche Kinderparlement, te gast. Ze komt vertellen over haar ervaringen als kind met de politiek, naar aanleiding van de Een voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt van Theater Artemis.

6 augustus spreekt Cor Haest - IVN-Natuurgids en coördinator van de werkgroepen Landschapbeheer en Communicatie van IVN ’s-Hertogenbosch e.o. - over invasieve exoten in flora en fauna, en de manier waarop planten als Japanse Duizendknoop of de Canadese Ambrosia hebben gereisd en zich proberen te nestelen in de nieuwe omgeving. Aanleiding is Nachtschade: Aubergine van Muziektheater Transparant.
 
7 augustus komt Merijn van Tol, culinair journalist bij Nadia & Merijn en schrijver van de kookboeken ArabiaBismilla Arabia en Arabia bij je thuis, vertellen over het behoud van diversiteit versus de samensmelting van culturen in gerechten naar aanleiding van Beytna van Omar Rajeh.

8 augustus praat Eugène Sutorius, rechtsgeleerde gespecialiseerd in euthanasie, over zijn werk en de omarming van de dood naar aanleiding van Wild Vlees' An Incomplete Life.

9 augustus gaat Divya Bhatia, festivalcurator uit India, in op de politieke dimensie van theater in India naar aanleiding van de voorstelling Kalakuta Republik van Faso Danse Théatre.

10 augustus is voor Jeroen Haverkorn van Rijsewijk, consultant bij Aberkyn. Hij spreekt over de waarde en integratie van spiritueel bewustzijn in de top van grote bedrijven naar aanleiding van Indiaan van de Warme Winkel.

12 augustus gaat Thijmen Verburgh, cybercrime researcher bij TNO dieper in op de praktijk van cybercriminaliteit en de opsporing hiervan op het Dark Web, naar aaleiding van Black Clouds van Théatre National.

13 augustus sluit Madeleen Helmer, projectleider klimaatadaptatie bij Klimaatverbond Nederland, de reeks af. Ze komt praten over de aanpak van en adaptatie van klimaatverandering naar aanleiding van Ontroerend Goed's Are we not drawn to new erA.
Nieuw! Openluchtgesprekken
Theaterfestival Boulevard bedankt: