Over Boulevard
Archief

Onno Hoes nieuwe voorzitter DOCIS

Directie Overleg Culturele Instellingen ’s-Hertogenbosch (DOCIS)

Het Directie Overleg Culturele Instellingen ’s-Hertogenbosch (DOCIS) heeft met ingang van heden een extern voorzitter aangetrokken in de persoon van Onno Hoes.

@festivalboulevard 01 december 2016

Bij DOCIS is een twintigtal professionele culturele instellingen uit de stad aangesloten. De komende tijd zal DOCIS met een groot aantal partijen in de stad gaan werken aan een visie-document cultuur.  Cultuur is een belangrijke kracht van de stad. Cultuur is mede-drager en aanjager van maatschappelijke en economische processen. Dat betekent dat onder meer wordt gekeken naar de aantrekkelijkheid van de stad voor burgers, het vestigingsklimaat voor bedrijven en naar thema’s als (kunst)onderwijs, cultureel ondernemerschap, toerisme, economie en studentenhuisvesting. 

’s-Hertogenbosch is immers méér dan een stad waarin de historie centraal staat en (grootschalige) evenementen plaatsvinden. Er ligt ook een collectieve uitdaging om nieuwe invalshoeken te ontdekken waarmee de stad zich kan profileren. Hiervoor dient er een klimaat te zijn, waarin nieuwe ontwikkelingen worden geboren en ruimte krijgen.

Het  Jeroen Bosch jaar heeft expliciet zichtbaar gemaakt dat bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad baat hebben bij een investering in kunsten. Op die ervaring bouwen we graag voort.

NB: op de foto zie je Onno Hoes die de Fontys entreeprijs uitreikt in de Muzerije tijdens Theaterfestival Boulevard.

Onno Hoes nieuwe voorzitter DOCIS
Theaterfestival Boulevard bedankt: