Over Boulevard
Archief

Sterrenregen

Dikke pluimen voor onze premieres!

Wie zijn ogen op vrijdagavond ten hemel richt kan zomaar getuige zijn van de meteorenzwerm ‘Perseïden’ die dan zijn maximum bereikt, van ‘vallende sterren’ dus. Een bruggetje is vlug gemaakt, want ook voor de gezelschappen die hun première beleefden op Boulevard, fonkelen de sterren.

@festivalboulevard 10 augustus 2016

Zo klom een recensent in de zeecontainer van Molman en noteerde: “Donker, kaal en klam is het hol van de Molman, maar vol prachtige verborgen vondsten, knutselwerken, griezelige werktuigen en bange wasknijpermensen. ****

Theaterblog Scènes beleefde The Common People: “Het is een hartverwarmend gezicht om twee mensen tegen over elkaar geplaatst te zien die elkaar voorzichtig, maar soms ook onstuimig verkennen.” ****

Wentel in Josephkwartier was een ontdekking voor de Volkskrant: “Goede producties op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, waaronder de originele en doeltreffende voorstelling Wentel van Sonja Volmer.”
Voor Brabants Dagblad was dat Guilty Landscapes, episode III. “De kortste voorstelling op Boulevard, maar zeker ook de meest heftige.”

MONA van NTjong/Alexandra Broeder werd bedolven: “MONA biedt een rauw en uniek uitzicht op die plekken in het hoofd van een kind, waarvan we liever niet willen dat die bestaan **** (Trouw)

Ook het festivalplein werd drukbezocht door pers: “Krachtige zang, stevige performance” schreef Brabants Dagblad over Kirsten van Teijn. En: “Lichtvoetige, elegante, geestige show” **** schreef Theaterkrant over Bollylicious.
Ook Eva van Pelt kreeg vier sterren: “Van Pelt is het oog van de storm. Ze maakt contact met het publiek, via haar ogen, een vraag aan iemand persoonlijk. Haar zucht waait met macht door de tent tot in het laatste nummer alles stiller wordt en het lawaai van het plein weer binnendringt.” **** 

Brabants Dagblad toog naar de Landtong voor Piknik Horrifik: “Met zijn gruwelijke piknik tekent vaste gast op Boulevard, Peter de Bie ook deze keer voor spektakel. De inventiviteit waarmee onder je ogen een installatie wordt opgetuigd, is indrukwekkend.”

Over de opening van Theaterfestival Boulevard waren Volkskrant en Theaterkrant enthousiast: “Een droomopening had het festival (…) Doorgaans is Chouinards werk sober, dit keer is ze uitbundiger en daarmee trouw aan het vormcircus van Bosch.” **** (Theaterkrant)
“Den Bosch blijft dol op stadgenoot Jheroniumus. Ook het festival Boulevard is aan hem gewijd. Met een choreografie van zijn mensfiguren en hellesaté” (de Volkskrant).

Sterrenregen
Sterrenregen
Sterrenregen
Theaterfestival Boulevard bedankt: