Over Boulevard
Archief

Grootste prijs Theater aan Zee naar Moore Bacon!

Proost op Bosse Provoost en Kobe Chielens

Moore Bacon! sleepte de belangrijkste prijs van Theater aan Zee, de TAZ-KBC Jongtheaterprijs, in de wacht. Volgens de jury was het ‘ongetwijfeld de meest affe en gefocuste voorstelling binnen de selectie jong theater’. De voorstelling speelt op 12 en 13 augustus op Theaterfestival Boulevard.

@festivalboulevard 07 augustus 2016

De theatermakers lieten zich voor hun voorstelling inspireren door beeldhouwer Henry Moore. Ook Francis Bacon gold als inspiratiebron, die in zijn schilderijen het lichaam laat botsen met verf. In Moore Bacon! wordt het publiek geconfronteerd met zijn eindigheid maar worden we vooral op het verkeerde been gezet.

Moore Bacon kreeg eerder dit jaar al de IYMA-Award én Het Debuut Award op het ITs festival in Amsterdam: “De performance daagt het menselijke lichaam dusdanig uit dat het lijkt te ontsnappen aan zijn fysieke beperkingen. We werden gegrepen door de pure eenvoud van het idee dat zich gedurende de voorstelling toch steeds verder ontwikkelt. Moore Bacon is een buitengewone ontmoeting tussen beeldende kunst en theater”. (uit het juryverslag)

Theater aan Zee vond afgelopen week plaats in Oostende. De Nederlandse Rebekka De Wit, die vorig jaar bij ons te zien was, won daar de TAZ-deAuteurs Debutantenprijs.

12 en 13 augustus ook nog op onze planken te bewonderen dus. Koop je tickets hier!

Grootste prijs Theater aan Zee naar Moore Bacon!
Theaterfestival Boulevard bedankt: