Over Boulevard
Archief

Vervangende locaties bekend

Ondanks vondst asbest in Theater aan de Parade: volledige programmering Boulevard gaat door.

@festivalboulevard 15 juli 2016

Ondanks de vondst van asbest in Theater aan de Parade: de volledige programmering Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch gaat door. Alle activiteiten worden verplaatst naar elders.

Wij zijn blij te melden dat voor alle activiteiten die geprogrammeerd stonden in Theater aan de Parade een nieuwe locatie gevonden is. Vorige week werd bekend, dat deze belangrijke locatie van ons festival vanwege asbest tot 1 november gesloten blijft. De activiteiten die daar van 4 t/m 14 augustus gepland stonden, waaronder vier (wereld)premières, hebben elders onderdak gevonden. Vervangende locaties zijn onder meer gevonden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en in Theaters Tilburg in Tilburg. 

De wereldpremière van de Canadese choreografe Marie Chouinard, tevens openingsvoorstelling van het festival i.h.k.v. Jheronimus Bosch 500, zal in de tot tijdelijk theater omgebouwde Brabanthallen te zien zijn. Later in de week staan daar ook de voorstellingen van de Engelse choreograaf Akram Khan en die van het Vlaamse gezelschap MartHa!Tentatief.

De voorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde van Theater Artemis/Het Zuidelijk Toneel maakt gebruik van de machinerie van de grote zaal en moest daarom naar een locatie met ‘toneeltoren’. Deze werd gevonden in het gastvrije Theaters Tilburg. Het publiek zal met bussen vervoerd worden vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch naar Tilburg.

Naast voorstellingen, hebben wij ook de andere activiteiten verplaatst. Voor de backstage voor artiesten en organisatie, de catering voor crew en de kleedkamers wordt uitgeweken naar de Orangerie op een steenworp afstand van het centrale festivalplein aan de Parade.

Festivaldirecteur Viktorien van Hulst: “Nog een kleine drie weken; dan kunnen we van start! Helaas zonder de locatie Theater aan de Parade, maar gelukkig met de programmering zoals we die bedacht hadden. We danken alle partners, locaties, gezelschappen en de gemeente ’s-Hertogenbosch voor hun begrip, bijdrage en medewerking. Tot slot dank aan alle meedenkers en aan de mensen die ons hebben gesteund afgelopen week.” 

N.B.
Naar beide locaties (Brabanthallen en Theaters Tilburg) zullen pendelbussen gaan rijden. Bezoekers die al in het bezit zijn van een kaartje worden komende week uitgebreid geïnformeerd. Vanaf eind volgende week (de precieze datum volgt nog) zal de kaartverkoop weer plaatsvinden bij Theater aan de Parade, vanaf locatie. Momenteel kunnen kaarten gekocht worden in Pand 18 aan de Sint Josephstraat 18, van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

BRABANTHALLEN - Diezekade 2, 5222 AK ’s-Hertogenbosch
Compagnie Marie Chouinard
Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights
do 4 & vr 5 augustus 20.30 uur
wereldpremière: do 4 aug

MartHa!Tentatief/Theater Zuidpool/Toneelhuis 
De Fietsendief
za 6 augustus 20.30 uur

Akram Khan  
Chotto Desh (8+)
ma 8 & di 9 augustus 19.00 uur

THEATERS TILBURG - Schouwburgring, 5038 TL Tilburg (ter hoogte van nr.43)
Theater Artemis/ Het Zuidelijk Toneel
Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+)
do 11 t/m za 13 aug 17.00 uur, zo 14 aug 16.00 uur
wereldpremière: vr 12 aug
bus vertrekt 60 min voor aanvang van de voorstelling.

Vervangende locaties bekend
Vervangende locaties bekend
Theaterfestival Boulevard bedankt: