Over Boulevard
Archief

Theater aan de Parade blijft gesloten

Theaterfestival Boulevard moet activiteiten verplaatsen ivm sanering.

De Gemeente ’s-Hertogenbosch en het Theater aan de Parade maakten zojuist bekend, dat de deuren van het theater voorlopig gesloten blijven i.v.m. sanering van de gevonden asbest op verschillende plaatsen in het gebouw. Dit betekent voor Theaterfestival Boulevard, dat de daar geplande activiteiten geen doorgang kunnen vinden. 

06 juli 2016

We betreuren het, dat deze belangrijke locatie hiermee niet beschikbaar zal zijn tijdens het festival en werken aan alternatieven om de programmering en organisatie van het festival doorgang te kunnen laten vinden.

Theaterfestival Boulevard vindt van 4 t/m 14 augustus plaats. Theater aan de Parade is de grootste locatie van het festival en wordt van de kelder tot de bovenste verdieping gebruikt. Zo vormt het theater de backstage voor artiesten en organisatie, worden maaltijden gekookt en geserveerd aan 300 medewerkers, zijn kleedkamers in gebruik voor de acteurs van de voorstellingen op het festivalplein aan de Parade, wordt er gebruik gemaakt van de kantoorruimten en spelen voorstellingen in de grote zaal.

In het licht van de aanstaande sluiting en sloop van het huidige theater, was dit jaar een groot aantal voorstellingen voorzien in het Theater aan de Parade. In de grote zaal stonden negen avonden voorstellingen gepland van gezelschappen uit Canada, Engeland, België en Nederland. Ook de openingsvoorstelling van het festival, een wereldpremière van nieuw werk in het kader van de manifestatie Jheronimus Bosch 500, zou daar plaatsvinden. 

In 2015 werd Theaterfestival Boulevard ook getroffen door een asbest-probleem. Eén dag voor de opening van het festival moest locatie Tramkade (destijds bedoeld als tweede festivalhart) gesloten worden en werden de voorstellingen en andere activiteiten aldaar in allerijl verplaatst. Het festival liep een financiële schade van ruim 35.000 euro op, waarvan de gemeente 10.000 euro compenseerde. Verwachting is, dat de verplaatsing van de activiteiten dit jaar een veelvoud van de financiële schade uit 2015 zal opleveren. 

Festivaldirecteur Viktorien van Hulst: “Het is bizar dat Boulevard voor het tweede jaar op rij geconfronteerd wordt met asbest op een belangrijke locatie. Was vorig jaar de timing vlak voor het festival problematisch, nu baart de schaal van het probleem zorgen. Theater aan de Parade is de belangrijkste en meest centrale locatie voor ons festival. De consequenties zijn enorm. Buiten imagoschade voorzien we grote financiële en productionele consequenties. En vind maar eens een zaal in de stad, die geschikt is om 9 avonden grootschalige theaterproducties te tonen aan 800 bezoekers. Dergelijke geluiddichte en verduisterde ruimtes van ruim 1200 m2 en 15 meter hoog liggen niet voor het oprapen.”

 Theater aan de Parade blijft gesloten
Theaterfestival Boulevard bedankt: