Over Boulevard
Archief

Voorstelling Zvizdal in premiere

Wij zijn, als coproducent, fier!

Afgelopen donderdag ging in Brussel de voorstelling Zvizdal van het Vlaamse gezelschap Berlin in premiere: "Een universeel portret van onvoorwaardelijke liefde en respect voor elkaar en de omgeving waarin je bestaat". Zvizdal gaat over een bejaard liefdeskoppel dat achterbleef in het getroffen gebied na de kernramp van Tsjernobyl. En in augustus vieren wij de Nederlandse première! 

@festivalboulevard 17 mei 2016

Op 26 april 1986 ontploft een van de kernreactoren in de kerncentrale van de (toen nog Russische, intussen Oekraïense) stad Tsjernobyl. In een straal van dertig kilometer worden alle inwoners geëvacueerd. Behalve de zestigers Nadia en Pétro Opanassovitch Lubenoc. Zij weigeren te vertrekken en blijven wonen op de grond waar ze geboren zijn. 

Tussen 2011 tot 2015 volgde de Antwerpse groep Berlin dit echtpaar. Zvizdal verhaalt over eenzaamheid, overleving, armoede, hoop en ja, ook liefde tussen twee mensen met rondom hen het kleurloze, geurloze maar permanente stralingsgevaar. Theaterfestival Boulevard coproduceert deze voorstelling.

De voorstelling kreeg alvast goede recensies en de nodige sterren toegekend. Nu maar hopen dat het Bossche publiek net zo enthousiast is.

recensie De Standaard
recensie Knack

Voorstelling Zvizdal in premiere
Theaterfestival Boulevard bedankt: