19 juni 2023

Meedoen is meemaken

Voorafgaand en tijdens het festival zijn er verschillende mogelijkheden om meer te zijn dan bezoeker, publiek, vrijwilliger of Vriend. Als meemaker kun je namelijk meedoen aan voorstellingen of activiteiten. Kom mee muziek maken bij De Aanhaak Fanfare van Bart van Dongen, of kijk of een workshop van Daniel Mariblanca of Chiara Bersani iets voor jou of de jouwen is. Hieronder hebben we alle meedoenmogelijkheden verzameld. Deze lijst kan nog groeien! 

 

 

MAAK MUZIEK IN DE AANHAAK FANFARETijdens Boulevard gaat De Aanhaak Fanfare samen met Bart van Dongen elke dag oefenen om de compositie Bossche Klanken op de laatste dag van het festival te kunnen spelen. Zing je, rap je, speel je een instrument of gebruik je de laptop, ben je doof of blind; doe mee! Wees welkom, ongeacht je ervaring, leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of eigenaardigheden. 

 


 

WORKSHOP A TRUE STORY  VAN DANIEL MARIBLANCA  


Vier jouw trans-zijn in een 3-daagse workshop. Op 12 en 13 augustus speelt de performance A True Story van choreograaf Daniel Mariblanca op Theaterfestival Boulevard. Voorafgaand aan de voorstelling kun jij samen met Daniel Mariblanca aan de slag gaan in deze workshop waarin dans en beweging centraal staan. En misschien speel jij wel mee in een van de voorstellingen in ’s-Hertogenbosch! 

 

 

WORKSHOP SOTTOBOSCO VAN CHIARA BERSANI  


Heb jij een fysieke beperking én lijkt het jou tof om juist vanuit mogelijkheden met je lichaam aan de slag te gaan? Dan is dit jouw kans! Doe mee in een 3-daagse workshop van de Italiaanse choreograaf Chiara Bersani. Samen met haar en de andere deelnemers ga je door middel van beweging en expressie onderzoeken hoe jullie lichamen zich verhouden tot de omgeving en tot elkaar. En misschien speel je wel mee in haar voorstelling op Boulevard! 

Lees hier verder over de workshop SOTTOBOSCO.

    
 

IONA EN RINEKE ZOEKEN PENVRIENDEN  


Muziektheatergezelschap iona&rineke presenteren op Theaterfestival Boulevard het eerste deel van een drieluik die zij de komende twee jaar zullen maken over het thema ziek-zijn. Dat thema komt niet uit de lucht vallen, want we waren/zijn zelf ziek. Ze willen de komende twee jaar graag in contact staan met ervaringsdeskundigen (zowel in zorgende rol als '(ex-)zieke'). Ze doen dat via de post, met hun penvrienden.   

Misschien wil jij er ook wel één worden.  

Lees hier verder over de penvrienden.

 

 

BEWEGEN EN PLEZIER MAKEN MET EEN GROEP ACTEURS, FREERUNNERS EN MUZIKANTEN 


Woon jij in West en heb jij zin in een spannende zomeractiviteit? Doe dan mee aan It takes a Child to raise a Village / FREE.
Kom meebewegen én plezier maken met een groep acteurs, freerunners en muzikanten! Samen gaan we aan de slag om ter plekke mooie dingen te bedenken en ook te laten zien.


Wanneer: Dinsdag 8 t/m zaterdag 12 augustus, iedere middag van 15.00-18.00 uur 
Voor wie? Iedereen tussen de 8-12 jaar kan gratis meedoen. Maximaal 30 deelnemers en vol = vol.  
Vanaf 16.30 uur zijn ook broers en zussen, (groot)ouders, ooms, tantes en andere familieleden en vrienden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Hiervoor zijn vrijkaarten beschikbaar. It takes a Child to raise a Village / FREE is een programmaonderdeel van Boulevard. Er zal dus ook publiek zijn. 
Waar: Gymzaal BBS De Kruiskamp, Jan Olieslaegerstraat 51, ‘s Hertogenbosch 


It takes a Child to raise a Village / FREE is een project van CORPO MÁQUINA SOCIETY  i.s.m. Theaterfestival Boulevard. 
Dit programma wordt ondersteund door Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught.


Meer info over de voorstelling lees je hier.

 

OPROEP VOOR PERFORMERS VOOR NOËMI LAKMAIER


Op 6 en 7 augustus tussen 13:00 en 17:00 uur laat de Oostenrijkse kunstenaar Noëmi Lakmaier met Welcome een doorlopende voorstelling zien boven op de roze block box. Heb je interesse om als co-performer deel te nemen aan het stuk van Noëmi? 

 
We zijn op zoek naar 12-18 personen van alle leeftijden, vormen, maten, etniciteiten, geslachten en capaciteiten om deel te nemen aan de voorstelling. Je rol zou inhouden dat je naar de top van het podium gaat, naar Noëmi gaat en hen een tijdje (maximaal 1 uur) in stilte vasthoudt totdat een andere medeartiest het overneemt. Mogelijk moet je hen ook water aanbieden. Aanmelden kan bij Emma Rixt, emmarixt@festivalboulevard.nl. Stuur bij je aanmelding een foto, je leeftijd en een korte motivatie mee.
 
Vereisten: 
- Je dient op 6 en 7 augustus beschikbaar te zijn in ‘s-Hertogenbosch. 
- Je moet niet bang zijn voor hoogtes. 
- Je moet in het bezit zijn van zwarte kleding zonder patronen of logo's (of bereid zijn deze te kopen of te lenen). 
- Je moet je comfortabel voelen om in stilte te zijn en in stilte te communiceren. 
- Je moet vertrouwd zijn met fysieke aanraking. 

Deze voorstelling wordt gepresenteerd in het kader van apap - Feminist Futures Festival. Medegefinancierd door Creative Europe Programma of the European Union.
Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Den Bosch Partners
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • Vriendenloterij Fonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • Gieskes-Strijbis Fonds
 • Dioraphte
 • VandenEnde Foundation
 • Fonds ZOZ
 • Jeugdfonds Sport & Cultuur
 • Jan van Hoof Galerie
 • Apap
 • Feminist Futures
 • Performing Gender