Over Boulevard
Archief

Gulle toegiften

Mensen met een kleine beurs en mantelzorgers genieten gratis van Boulevard

Mensen die weinig te besteden hebben en mantelzorgers, gaan gratis naar een voorstelling van Afzender Boulevard. Dries Verhoeven, Karin Bloemen en het kinderpopconcert van Jelle Amersfoort vinden gretig aftrek. De vrijkaartjes worden betaald door vrijgevige Boulevard bezoekers die een extra ticket kopen.

15 augustus 2020

Voor het derde jaar alweer is Boulevard één van de Nederlandse festivals die meedoet aan Geef een toegift: een campagne waarbij bezoekers van Nederlandse festivals worden opgeroepen een kaartje te betalen voor mensen uit de omgeving die het niet zelf kunnen betalen of die een speciale toegift verdienen. De festivals zorgen ervoor dat deze Toegiften in hun stad op een goede plek terecht komen. Boulevard doet dit in samenwerking met Quiet Community Den Bosch. Ook gaat een deel van de kaarten dit jaar naar Bossche mantelzorgers, via Farent Mantelzorg.

Zo'n veertig leden van de Quiet Community gaan naar een concert van Karin Bloemen of naar het Kinderpopconcert van Jelle Amersfoort in het Openluchttheater op de Citadel. Daarnaast zijn 132 mantelzorgers met een partner, familielid of vriend(in) naar U bevindt zich hier van Dries Verhoeven geweest. In deze installatie zijn bezoekers eerst alleen en anoniem, totdat ze zicht krijgen op de mensen aan de andere kant van de muur: een reflectie op onze tijd van zelf-isolatie, waarin de nabijheid van bekenden ontzegd wordt en onbekenden plotseling een bedreiging worden.

Ook dit jaar riep Boulevard het publiek op om bij het afrekenen van de eigen tickets een extra entreekaartje te kopen. Met Geef een Toegift onderstreept Boulevard haar verbindende kracht met de stad en haar bewoners.

Gulle toegiften
Theaterfestival Boulevard bedankt: