Over Boulevard
Archief

Coproductie met Transparant (BE)

Theaterfestival Boulevard coproduceert met het Vlaamse Transparant

Theaterfestival Boulevard en het Vlaamse muziektheatergezelschap Transparant slaan de handen ineen voor een nieuwe productie. Op dit moment zoeken we jonge zangers en instrumentalisten die onder leiding van Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt werken de voorstelling ParadiseHell die tijdens Boulevard in première gaat.

@festivalboulevard 15 maart 2016

Tijdens een intensief creatieproces worden de deelnemers (zo'n twintig jongeren tussen 15 en 25 jaar) gecoacht door een internationaal team uitstekende muzikanten en theatermakers. Het project is een buitenkans voor jonge getalenteerde muzikanten die hun creatieve talent willen ontwikkelen in een stimulerende professionele context. De jongeren verblijven twee weken in 's-Hertogenbosch om de voorstelling te maken. Audities vinden in maart plaats in Utrecht en Antwerpen.


Jheronimus Bosch 500
Het project, ParadiseHell genaamd, kadert in de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Het werk is geïnspireerd op het oeuvre van de Bossche schilder die 500 jaar geleden overleed. Zijn schilderijen verbazen door hun beeldende kracht en confronteren de maatschappij en zijn machthebbers met hun gewoontes en zwakheden. Met groteske figuren en beelden roepen ze op tot het vernieuwen van onze waarden en manieren van samenleven.

ParadiseHell zal muzikaal bij vele bronnen inspiratie vinden. Van popmuziek tot 15de-eeuwse gezangen, van hedendaags klassiek tot jazz en improvisatie. Maar het project is met name een plek om samen een nieuwe muzikale taal te creëren op het kruispunt van stijlen en met inzet van ieders talent.

PARADISE wordt geleid door:
Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt behoren tot de meest spraakmakende theatermakers van Nederland en maken furore met sterke beeldende voorstellingen. Van der Schoot werkt ook als artistiek leider van het Ro Theater.

Liesa Van der Aa is zangeres en violiste. Zij werkt aan een eigen muzikale taal die grenst aan popmuziek, klankkunst en hedendaagse muziek.

Michael Rauter is cellist en artistiek leider van het Solistenensemble Kaleidoskop uit Berlijn.

ParadiseHell is een coproductie van Transparant en Theaterfestival Boulevard/ Jheronimus Bosch 500.

Aanmelden kan tot 20 februari 2016: mail naar Eglantine Möller - eglantine@transparant.be Meer info via www.transparant.be/nl/audities.

Coproductie met Transparant (BE)
Theaterfestival Boulevard bedankt: