Bijzonderheden bij voorstellingen

Bij Boulevard vinden we het belangrijk dat het festival een veilige plek is om theater te ervaren. Om te zorgen dat eventuele spanningen worden weggenomen, kan je in de onderstaande lijst per voorstelling kijken of er bijzonderheden zijn die voor jou belangrijk zijn. 

 

Op de webpagina van een voorstelling informeren we standaard over het gebruik van stroboscopische effecten. Meer gedetailleerde informatie over wat er precies in de voorstelling gebeurt vermelden we daar niet omdat sommige toeschouwers zich graag laten verrassen. We zijn er ons tegelijkertijd van bewust dat bepaalde beelden, effecten, geluiden of thema’s voor veel toeschouwers niet vanzelfsprekend zijn. Deze informatie proberen we zo duidelijk mogelijk te maken in onderstaande lijst.  

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede ervaring heeft, kan je je steeds laten informeren via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl. Daar kun je ook aangeven als je extra faciliteiten nodig hebt bij een voorstelling (zoals een stoel of staplek vlakbij de uitgang bijvoorbeeld).   

 

Schippers&VanGucht  
Je moet door de installatie wandelen naar verschillende ruimtes. In de laatste ruimte is dichte nevel. Het is waterdamp die niet op de longen slaat, geurloos en niet vettig is. Let op het is een installatie met live perfomances. 
 

Katja Heitmann  
De voorstelling is alleen te volgen via de koptelefoon die wordt aangeboden. De tekst is in het Nederlands en Engels beschikbaar.   
 

71BODIES / Daniel Mariblanca  
Het publiek kan zitten op een tribune, op zitkussens of op losse stoelen.  De voorstelling is een relaxed performance op zaterdag 12 augustus van 15.00-16.00 uur. Kijk op de voorstellingspagina voor details.   
 

Karlijn Hamer  
De voorstelling op zaterdag 5 en zondag 6 augustus van 16.00-17.00 uur en die op maandag 7 augustus vn 19.00-20.00 uur is een relaxed performance. Kijk op de voorstellingspagina voor meer details.   
 

Miet Warlop/Irene Wool/NT Gent  
De voorstelling wordt gebruik gemaakt van harde muziek. Bij de locatie zijn gratis oordopjes verkrijgbaar.   
 

Space_tial / Fontys Theater  
Het visuele deel van het concert speelt zich boven je hoofd af. Je wordt daarom uitgenodigd om op de vloer te liggen om zo het concert optimaal te beleven. Voor wie niet wil of kan liggen is een beperkt aantal stoelen beschikbaar.  

 

Anna Verkouteren Jansen  
Je neemt in je eentje plaats in de installatie en je wordt naar binnen begeleid. Hiervoor moet je een trapje van 3 treden op en plaatsnemen op een extreem comfortabele massagestoel. Eenmaal zittend krijg je een koptelefoon en een slaapmaskertje op. De installatie is niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

 

iona&rineke  
Deze installatie beleef je in principe alleen, maar als dat niet gaat, mag je een begeleider meenemen.  Het is een installatie met tekst, muziek en beeld.  
 

BERLIN  
Op het scherm is in het begin van de voorstelling een witte lichtflits te zien die op sommige mensen hetzelfde effect als een stroboscoop zou kunnen hebben.  
 

Nineties  
Het is erg belangrijk dat de bezoeker vooraf de app Telegram download. Deze is nodig om de proloog mee te maken. Als er bezoekers zijn met een verstandelijke of een cognitieve beperking, is er begeleiding nodig. Neem vooraf contact op met toegankelijkheid@festivalboulevard.nl om dit aan te geven. 
 

Buren  
Draag gerust zelf een statement t-shirt en bring your words!  
 

Stichting Stadshout Den Bosch  
Als je meedoet met dit project kan je kleding licht vuil worden.  
 

Corpo Máquina Society - It takes a child to raise a village/Free  
De kinderen die komen kijken zijn ook uitgenodigd om mee te doen. Dat kan vanaf een jaar of acht. Het is een zogenaamde relax-performance. Dat betekent dat er een open, vrije sfeer is. Tijdens de anderhalf uur dat de gymzaal open is voor publiek kan er in- en uitgelopen worden, het hoeft niet muisstil te zijn, er mag gepraat, gelopen en eventueel ook gefilmd worden.   
 

Tatiana Julien & Anna Gaïotti  
Je wordt uitgenodigd om dicht bij de dansers te komen zitten op een kussen op de vloer of op een stoel.  

 

 

 

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • Brabant C
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • BankGiro Loterij
 • Cultuurfonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • De Versterking
 • Verkadefabriek
 • Theater aan de Parade
 • Apap
 • Performing Gender
 • Feminist Futures