Over Boulevard
Archief
#anderboulevard
#afzenderboulevard

A Manual for Walking

Hilde Elbers/DansBrabant |

Dans die het binnenste buiten brengt

Drop it. Re discover. Your humanness.

De perfecte houding, het gewenste antwoord, het gestroom-lijnde lijf, de goede moeder, de succesvolle werknemer, de sexy minnaar: In A Manual for Walking confronteert dansmaker Hilde Elbers ons met het keurslijf van verwachtingen waarmee we onszelf voortdurend onder druk zetten.
We moeten presteren, doorgaan, volhouden, krachtig zijn. Feilloos leren we elke spontane opwelling te onderdrukken en houden we onszelf onder controle.
Hilde Elbers stelt de vraag: Kunnen we opnieuw beginnen? Onbevangen zijn? Proberen om weer echt contact te maken, met onszelf en met de ander?

Hilde Elbers kennen we als zinderende danseres in het werk van o.a. Conny Janssen, Itzik Galili en Constanza Macras. De afgelopen jaren maakt en danst ze ook haar eigen werk. Als choreografe maakt ze radicale keuzes en heeft ze een einde-loze fascinatie voor de werking van de menselijke psyche.

“Dwars door de (..) onwennigheid zet Hilde Elbers door, totdat ze de speelse verbinding tussen de aanwezigen tot stand brengt waar ze naar op zoek bleek te zijn. De glimlach op de gezichten weerspiegelt de bevrijding.”
(Theaterkrant)

 

Choreografie en dans: Hilde Elbers

Toneelbeeld: Wim Schermer

Licht: Ellen Knops

Sound: Arthur van der Kuip

 

Een productie van DansBrabant met financiële steun van het BKKC.

  • Genre Dans
  • Speelduur 45 min.
Theaterfestival Boulevard bedankt: