Over Boulevard
Archief

Theaterfestival Boulevard biedt voor derde maal cursus Theater (mee)maken

Wees erbij: nieuwe editie 2019-2020!

Vanaf dinsdag 26 november 2019 hopen we weer nieuwe enthousiaste cursisten te ontvangen die elke maand intensief met een theater- of dansmaker uit de stallen van Theaterfestival Boulevard aan de slag gaan.

05 november 2019

Na twee succesvolle edities gaat het derde seizoen van de cursus Theater (mee)maken binnenkort van start. Deze 10-delige leergang is een combinatie tussen een cursus theater en dans beleven en een try out mogelijkheid voor artiesten. Bedoeld voor mensen die graag voorstellingen zien, maar geen ervaren kijkers zijn. In tien werksessies gaan zij op ontdekkingstocht met kunstenaars en medepubliek. Er zijn 10 plekken te vergeven.

Zie jij graag theater en dans, maar ben je geen ervaren kijker? Sta je open voor nieuwe ervaringen én deel je die makkelijk met anderen? Dan is de cursus Theater (mee)maken iets voor jou! Geef je snel op, want er is maar plek voor 10 deelnemers! Deelnemen? Stuur een mail met een korte motivatie naar coralie@festivalboulevard.nl.

We zijn NIET op zoek naar liefhebbers en vaste Boulevardgangers. Maar willen wel graag in contact komen met hun buurman, zus of collega die niet begrijpt waarom zij zoveel van theater en/of dans houden.

Het mes snijdt aan twee kanten
In negen avonden (de eerste avond is een kennismakingsavond) ontmoet je de meest getalenteerde theater- en dansmakers van Boulevard. En maak je kennis met het theater van nu, de artistieke zoektocht en de rol die het publiek speelt. Ervaring met toneelspel of dans is (juist) niet noodzakelijk. Wel van belang: de durf om een experiment aan te gaan en zo regisseurs en choreografen te helpen in het repetitieproces. Tegelijkertijd krijgen negen theater- of dansmakers dankzij de werksessies meer voeding van en voeling met de bezoekers waar ze het voor doen!

De makers
We selecteren kunstenaars die op de een of andere manier betrokken zijn bij Boulevard. Zo hebben we tijdens de vorige edities samengewerkt met makers /gezelschappen als Schippers&VanGucht, Wild Vlees, Theater Artemis en Schweigman&.  

Kijk hier voor een impressie van de laatste editie Theater (mee)maken.

Voor dit seizoen verwachten we weer net zulke interessante makers!

De cursus concreet
• De data van de cursus, altijd op de dinsdagavond:
26 november (kennismaken met elkaar, Boulevard en vorige cursisten!)
17 december
21 januari
18 februari
24 maart (bezoek aan een voorstelling op Festival Cement)
21 april
26 mei
23 juni
21 juli
11 augustus (onder voorbehoud, bezoek aan een voorstelling van een maker/gezelschap uit de cursus)

• Tijden: 19.00-21.00 uur (afwijkende tijd op di 11 augustus).

• Na de eerste introductie-avond, is het de bedoeling dat je iedere avond iemand meebrengt, een vriend of vriendin, collega, partner of kennis; steeds iemand anders.

• Regisseurs of choreografen nemen je mee in het maakproces van hun voorstelling in wording, leggen een (onderzoeks)vraag aan de groep voor, of beginnen meteen met een repetitie in de zaal.

• Het proces wordt door een deelnemende filmmaker vastgelegd.

• Tien deelnemers worden op basis van een mail met korte motivatie geselecteerd.

• Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Wil jij deelnemen aan deze unieke leergang? Stuur een mail met een korte motivatie naar coralie@festivalboulevard.nl.

Theater (mee)maken is een project van Theaterfestival Boulevard i.s.m. BankGiro Loterij Fonds.

Theaterfestival Boulevard biedt voor derde maal cursus Theater (mee)maken
Theaterfestival Boulevard biedt voor derde maal cursus Theater (mee)maken
Theaterfestival Boulevard biedt voor derde maal cursus Theater (mee)maken
Theaterfestival Boulevard bedankt: