Over Boulevard
Archief

Winnaars Fontys Entreeprijs bekend!

Monika Kowalewska en Marlies Ruigrok winnen!

Marlies Ruigrok wint met Azul de prijs in de categorie uitvoerende kunstenaar. En Monika Kowalewska ontvangt die in de categorie docerend theatermaker voor Dichtbij Matki. Van harte gefeliciteerd aan de winaars!

11 augustus 2019

"Met Azul overrompelt Marlies vanaf het allereerste a capella lied tot en met het ontroerend en uitbundig slotlied waarin ze het publiek aanspoort elke nieuwe dag met gezang te begroeten", schrijft de jury, die nieuwsgierig is naar het vervolg. Volgens het juryrapport is Monika er met Dichtbij Matki "in geslaagd om een universele boodschap te brengen die tekstueel, beeldend en muzikaal ontroert en beklijft bij iedereen, al dan niet met migranten-achtergrond."

De Fontys Entreeprijs wordt elk jaar uitgereikt aan afstuderende studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten [FHK]. Zij laten top Boulevard hun voorstellingen bij Babel [voorheen Muzerije] zien. Een beroepsjury beoordeelt alle voorstellingen. Zij kent in twee categorieën een Entreeprijs toe: voor afgestudeerde uitvoerende kunstenaars en voor afgestudeerde kunstvakdocenten.

Winnaars Fontys Entreeprijs bekend!
Winnaars Fontys Entreeprijs bekend!
Theaterfestival Boulevard bedankt: