Over Boulevard
Archief

Werk, denk en zoek mee!

Bekijk snel de openbare werksessies in BLVR&D

BLVR&D is ons nieuwe denk-en-doe-domein op de bovenverdieping van Theater aan de Parade (rechtstreeks te bereiken via de trap op het festivalplein, of via de lift van Theater aan de Parade voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn). Hier werken wij met uiteenlopende organisaties en mensen - kunstenaars, bezoekers, stadsbewoners, professionals en internationale festivalgasten - samen aan vraagstukken tussen kunst en samenleving. Een vrijelijk te bezoeken werkplaats waar hoofd, hart en hoop samenkomen. Voor een aantal werksessies nodigen wij ook onze bezoekers uit!  

 

30 juli 2019

Jouw kennis en expertise delen, of uit interesse meepraten? Dat kan voor de onderstaande werksessies. Meedoen? Mail eline@festivalboulevard.nl.

Publieke ruimte: voor iedereen?
Hoe maak je een ruimte toegankelijk voor iedereen? Hoe ziet een inclusief Festivalplein er uit?

Straten, pleinen, parken en speeltuinen; we maken er allemaal gebruik van. Ook ons festivalplein is vrij toegankelijk. Maar hoe open is het eigenlijk? Onder leiding van architect en kunstenaar Wouter Corvers onderzoeken we actief de publieke ruimte. We gaan het festivalplein op en bekijken de fysieke en sociale drempels. Aan de hand van deze testresultaten maken we een nieuw festivalontwerp. 

vr 2 aug, 13.00u - 16.00u


Theater van de Nieuwe Generatie
Wat is er nodig om om theater in het algemeen en Boulevard in het bijzonder voor jongeren interessant te maken? Wat als we het heft in de handen van de jongeren zelf plaatsen?

Het is iets van alle tijden: podia en festivals die theater en dans tonen zoeken naar manieren om jongeren te vinden én te binden. Zo ook Boulevard. Op 6 augustus praten we over en vooral mét jongeren over hun ’theater van de toekomst’. Welke thema’s moeten er besproken worden? Maar ook: hoe moet erover worden gecommuniceerd? Wat kan de plek van theater zijn in de vrije tijd van jongeren? En vooral: Hoe ziet het ideale theaterfestival eruit?  Samen met jongeren gaan we antwoorden zoeken op deze vragen én stellen we een “schaduw-directie” aan die een deel van het festival gaat programmeren en organiseren in 2020!

di 6 aug, 16.30u - 18.30u


75 jaar x 15 augustus - Blik op voormalig Nederlands-Indië en Indonesië tijdens Boulevard 2020? 
Wat betekent 15 augustus 1945 voor jou? Hoe moet Boulevard hier in 2020 aandacht aan geven? 

Ieder jaar wordt op 15 augustus de bevrijding van voormalig Nederlands-Indië gevierd en herdacht. Ook in 's-Hertogenbosch. Tijdens Boulevard 2020 gebeurt dat voor de 75ste keer. Een aanleiding om voorstellingen en programma’s te tonen die aandacht geven aan deze geschiedenis. Waar moet en mag het over gaan? En waarover juist niet? Tijdens Boulevard 2019 luisteren wij naar leden uit de Indische en Molukse gemeenschap en naar hen die affiniteit met deze geschiedenis hebben. 
Ben jij zo iemand? Op zaterdag 10 augustus komen we samen. Mail eline@festivalboulevard.nl om je deelname te bevestigen.
Lukt het niet op 10 augustus, maar voel je je toch betrokken? Wij horen graag van je per mail of telefoon.

za 10 aug, 13.00u - 16.00u


Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
Heb je wel eens een voorstelling gezien die je blik op de wereld veranderde?
Heb je wel eens een voorstelling gezien die je blik op ‘de ander’ veranderde? 
Wanneer voelde jij je zelf voor het laatst ‘de ander’? 

Het festivalthema You Are Here gaat over oriëntatie. Je kunt immers pas keuzes maken als je weet waar je staat. Ten opzichte van het nieuws. De wereld. Elkaar. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet vertrekt vanuit de overtuiging dat theater een uitnodiging is om je te verplaatsen. In andere werelden of denkbeelden. Op zondag 11 augustus doen we met geïnteresseerden een training in oriënteren. Waarom maken we onderscheid tussen onszelf en ‘de ander’? En hoe bepaalt dat wat je ziet? 

zo 11 aug, 13.00u - 15.30u 


Het Grote Peukenoverleg
Roken op het festivalplein? Moet kunnen, of niet? 

De buitenruimtes van theaterfestival Boulevard zijn openbare ruimtes. Daar moet dus een sigaretje opgestoken kunnen worden… of niet? Dat is wat we tijdens het grote peukenoverleg van jou willen horen. Wat vind jij van buiten roken op de festivalterreinen? Wat voor rookbeleid moet Boulevard eigenlijk voeren? Op zaterdagavond 3 augustus steken we in informele sfeer de koppen bij elkaar om hierover te brainstormen. Wil je erbij zijn? Mail dan naar eline@festivalboulevard.nl 

za 3 aug, 20.00u - 21.30u


Wil bij één of meerdere sessies aanwezig zijn? Mail dan naar eline@festivalboulevard.nl en meld je aan.


Verder in BLVR&D:

CAMP, een participatief traject van twee jaar met als doel kennisuitwisseling en het bevragen van de duurzaamheid van productie, presentatie en ontwikkeling van de podiumkunsten, landt op Boulevard.

In hun derde editie (ze waren eerder in Montreal en Gotenburg) focust CAMP zich op de Nederlandse podiumkunstensector met vragen en uitdagingen. Tijdens de drie dagen (5,6,7 augustus) zijn er werksessies met kunstenaars, podia, managers, producenten, agenten en fondsen. Er wordt gesproken over de role van de zogenaamde ‘middle hands’ (producenten, zakelijk leiders, agenten) in de sector. Op de laatste dag is er een paneldiscussie, waarbij iedereen mag schuiven. Tijdens de samenkomst wordt nog eens centraal gesproken over de duurzaamheid van de managers, producenten en agenten in de context van een festival. 

wo 7 aug van 11.00u - 13:30u

Ben jij podiumkunstenprofessional? Meld je aan via een email aan Line Rousseau line@apropic.com.
*Dit evenement is speciaal voor podiumkunstenprofessionals en de voertaal is Engels

Werk, denk en zoek mee!
Theaterfestival Boulevard bedankt: