Over Boulevard
Archief

Boulevard als goed voorbeeld te gast op collega-festival Ruimtekoers

Festival blinkt volgens initiatiefnemers uit op gebied van toegankelijkheid

Festivals zijn écht heel leuk! Dat vinden we allemaal. Alleen, niet iedereen kan er van genieten. Dat moet dus anders. Hoe zorgen we er samen voor dat festivals toegankelijk zijn voor iedereen?

04 juli 2019

Theaterfestival Boulevard was vandaag als goed voorbeeld te gast - naast Breda Barst! - op Ruimtekoers Festival in Arnhem-Zuid, op aanraden van het Arnhems platform chronisch zieken & gehandicapten (APCG) die vindt dat Boulevard hierin een voortrekkersrol heeft...

Ruimtekoers probeert zo toegankelijk mogelijk te zijn, maar merkt dat dit niet vanzelf gaat. Om dit onderwerp ook bij andere festivals en ondernemers onder de aandacht te brengen organiseerde dit festival een inhoudelijk programma met als doel om toegankelijkheid op de kaart te zetten en samen in gesprek te gaan over hoe dat te realiseren.

Coralie den Adel, doelgroepenmarketeer bij Boulevard met toegankelijkheid in de portefeuille, zette uiteen dat het werken aan een toegankelijk festival een kwestie is van 'gewoon beginnen' en voortdurend toetsen met ervaringsdeskundigen en blijven verbeteren. Dit verhaal werd onderstreept door een blinde Boulevard bezoeker uit het publiek die al vaker gebruik had gemaakt van de audiodescriptie en het vooraf kennismaken met de acteurs en het decor, en een slechthorende en slechtziende bezoeker die de loftrompet stak over onze inspanningen. Iets wat ons alleen maar sterkt in het streven naar een nog inclusiever festival.

De Arhemse Wethouder Hans de Vroome (evenementen, cultuur en erfgoed en toerisme en recreatie) en wethouder Martien Louwers (inclusiviteit) waren aanwezig om het beleid van de gemeente op het gebied van toegankelijkheid op Arhemse festivals toe te lichten. Zij komen graag ons festival in augustus bezoeken voor meer inspiratie!

Eerder sloot Boulevard zich al aan bij een grote groep enthousiaste geïnteresseerden en betrokkenen die zich buigen over de Agenda voor de Toekomst. Aan de hand van drie rondetafelgesprekken over inclusieve Podiumkunsten wordt verder ingegaan op de drie thema's: zichtbaarheid, toegankelijkheid/talentontwikkeling en scholing/deskundigheidsbevordering, om te komen tot een advies aan de minister. Initiatiefnemers zijn Holland Dance Festival / DanceAble, LKCA, Fonds Podiumkunsten, Theaters Tilburg en British Council.

Meer informatie over onze toegankelijkheid is hier te vinden.

Boulevard als goed voorbeeld te gast op collega-festival Ruimtekoers
Boulevard als goed voorbeeld te gast op collega-festival Ruimtekoers
Boulevard als goed voorbeeld te gast op collega-festival Ruimtekoers
Theaterfestival Boulevard bedankt: