Les Commandos Percu-ON THE NIGHT SHIFT

Reageer op deze voorstelling
< bekijk het programma
Illustration

Eventdigital/ Swarbick

ON THE NIGHT SHIFT

Trommelende pyromanen, dansende percussionisten en vurende muzikanten. Les Commandos Percu brengt ON THE NIGHT SHIFT, een overdonderend schouw- en luisterspektakel in de open lucht, op het historische verdedigingsbolwerk van 's-Hertogenbosch de Pettelaarse Schans. Waarin duizenden stuks vuurwerk worden 'bespeeld' door negen drummers. En zeven dansers dansen alsof hun leven ervan afhangt, met vuurpijlen in de handen als onderdeel van de choreografie.

Muzikale ritmes en waanzinnige effecten, vuurwerk dansend op een pompende soundtrack - Les Commandos Percu vermengt de natuurkrachten in een onvergetelijke belevenis vol verrassingen voor oog en oor, een verpletterende show met speciaal ontworpen bijzondere instrumenten als de 'satellidrums', gigantische handgemaakte drumstellen. En de 'rotoguns', tot percussie-instrumenten omgebouwde boormachines. "Deze voorstelling brengt vuur, beweging en ritme samen," legt regisseur Raymond Gabriel uit. "Wij gebruiken vuurwerk als een muziekinstrument. En de dansers als muziek. ON THE NIGHT SHIFT is dus geen concert, geen dansvoorstelling, het is veel meer. Het laat het vuur branden, de lichamen dansen!" ON THE NIGHT SHIFT was één van de voorstellingen in het openingsprogramma van de Olympische Spelen in Londen.

Regie: Raymond Gabriel. Muziek, dans en pyrotechnici: Stéphane Augier, Metty Bénistant, Cormac Byrne, Kathryn Cooley, Dora Cruz, Howard Jacobs, Al Mac Sween, Yann Mounot, Jess Murray, Mitch Oldham, Holly Prest, Laura Simpson, Ruddy Thery, Adele Thompson, Helen Wilson en Jenni Wren. Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte.

Meer informatie

Première

Datum en tijd
  • Do 8 t/m za 10 aug, 22.00u
Speelduur
  • 60 min.
Locatie
Bereikbaarheid
  • Pendelbus
Faciliteiten
  • Toiletvoorzieningen aanwezig
  • Horeca afwezig
Bijzonderheden
  • Toegankelijk voor minder validen
  • ZITPLAATSEN UITVERKOCHT
Prijs
  • € 15.00 (Staanplaatsen)
Video's bekijken

Bezoekers over Les Commandos Percu-ON THE NIGHT SHIFT

Onbekend19 jun 2013
evaluatie
Ik heb er zin in!
Gabrielle 22 jun 2013
evaluatie
Lijkt mij OER SUPER!!
Anoniem02 jul 2013
evaluatie
Dit moet wel een spektakel worden, te gek!
Arno05 jul 2013
evaluatie
Kaarten gekocht voor de voorstelling van 8 augustus. Ik verheug me er nu al op. Volgens mij het spektakel van de Boulevard 2013 !
Wim 30 jul 2013
evaluatie
Met mijn grote liefde Rosanita naar dat dans-vuur-ritme-spektakel lijkt me fantastisch.
Mari01 aug 2013
evaluatie
Na het spektakel in Aix-en-Provence lijkt me dit net zo machtig mooi. Ga gezellig met m'n Amerikaanse vrouw ons 10 jarig huwelijk Zaterdag avond vieren met al dat vuurwerk en zo. Can't wait 2 C it.
bert donkersloot01 aug 2013
evaluatie
In 2008 ook een voorstelling van hun gezien. Supermooie voorstelling was dat!!! De trailer belooft veel goeds!
Marie08 aug 2013
evaluatie
Ik heb nog kaarten over (3x) voor de voorstelling op vrijdag 9 augustus. Het zijn zitplaatsen en ik verkoop ze voor 15 euro per stuk. Interesse? Mail naar mariettevanaspert@hotmail.com.
Marie08 aug 2013
evaluatie
De kaarten die ik aanbood zijn helaas al verkocht. Wens iedereen veel plezier bij de voorstelling!
Diana09 aug 2013
evaluatie
Gave voorstelling, werkelijk waanzinnig goed.
Ys09 aug 2013
evaluatie
Ik vond het eentonig lawaai met waardeloos dansen!! Ik heb ook geen positief comentaar gehoord om mij heen! Mijn advies; steek je geld in iets anders!! Er zijn zat mooie voorstellingen!
Lucia van den Berg09 aug 2013
evaluatie
Hele gave voorstelling. Echt een aanrader. Vooral van het vuurwerk was ik onder de indruk. Alleen jammer dat de voorstelling maar 45 minuten duurde en dat er geen horecagelegenheid op het terrein was@
Gemma09 aug 2013
evaluatie
Mijn buurman noemde het 'plat vermaak voor de massa'. Ik reken mezelf maar wat graag tot de massa, want ik heb ontzettend genoten van de show!! Een echt spektakel, waarbij een zonnebril en oordopjes overigens geen overbodige accessoires zijn.
kitty09 aug 2013
evaluatie
Het was een geweldige voorstelling., vuurwerk, een genot voor het oog. Prachtig slagwerk. Op een mooie lokatie, gewoon top
Mees09 aug 2013
evaluatie
Dat in onze provinciestad zoiets moois wordt neergezet, daar was ik trots op. Groots, overweldigend, je wist niet waar je kijken moest, zoveel gebeurde er.
Han09 aug 2013
evaluatie
Het was een schitterend spectakel, het vuurwerk op het ritme van de trommels en/of omgekeerd, prachtige show, alles goed te zien vanaf het podium. Een topvoorstelling.
Arno09 aug 2013
evaluatie
Was op momenten indrukwekkend, vooral het vuurwerk. Soms ook rommelige choreo en drums/percussie. Viel mij persoonlijk een beetje tegen. Had er (kwalitatief) meer van verwacht. Kan me echter voorstellen dat het overgrote deel van de toeschouwers er van onder de indruk was. Het totaalplaatje was zeker niet slecht. Zo'n vuurwerkshow maakt veel goed.
Lia09 aug 2013
evaluatie
Viel erg tegen. Rommelig, zeer slechte dans, erg onproffesioneel. Kreeg de indruk dat het play back was. Voor het geld, niet de moeite waard helaas. Ik zou er niet meer naar toe gaan, zonde van het geld.
Tineke van Uden09 aug 2013
evaluatie
De voorstelling vond ik jammer genoeg tegenvallen. Rommelig, slechte choreagrafie en slordig uitgevoerd. Vooral de dansers wekken de indruk er niet zoveel zin meer in te hebben en dat heeft zijn effecten op het publiek. Op momenten waarbij een poging gedaan wordt het publiek te betrekken krijgt de groep terug wat ze uitstralen, weinig enthousiasme. Er zijn momenten, bijvoorbeeld het slingeren met vuurballetjes terwijl 2 anderen trampoline springen, die niets toevoegen aan de show. Ze lijken te teren op hun eerdere successen maar lijken niet te begrijpen dat je daarvoor wel consequent kwaliteit moet leveren. Desalniettemin, de vuurwerkshow die bij dit optreden hoort is een absoluut hoogtepunt. Je kunt je echter afvragen of het daarvoor nodig is een kaartje te kopen.
Sanne 09 aug 2013
evaluatie
Had hoge verwachtingen na alle aandacht die er voor deze voorstelling is geweest. Helaas zijn die niet helemaal waar gemaakt. Hoewel we redelijk vooraan stonden konden we het podium niet altijd helemaal zien. Vooral de dansers kwamen maar af en toe goed in beeld. Het vuurwerk was spectaculair en het ritme daarbij was best wel leuk, maar vond het achteraf niet erg dat de show maar 45 minuten duurde. Choreografie viel erg tegen en 45 minuten lang steeds ongeveer hetzelfde herhalen werd saai. Ga voor het vuurwerk; dat is wel heel erg mooi. Maar de show an sich is t geld niet waard.
Sander09 aug 2013
evaluatie
Geen "vuurwerk" zonder vuurwerk. Spectaculaire vuurwerkshow, middelmatige percussie- en dansshow. De show was zonder vuurwerk weinig opwindend en niet bijster origineel, de choreografie was ronduit slecht. Nog een minder prettig puntje: wij stonden vooraan en daar was het geluid echt veel te hard. Zonder oordopjes was het niet te doen. 45 minuten lang met twee vingers in je oren maakt de beleving toch heel anders dan we op voorhand hadden ingeschat.
inez09 aug 2013
evaluatie
Wat een desillusie zeg! Het zou inderdaad heel spectaculair moeten zijn, maar het was het allemaal NET niet! de dans was een drama ( tip : weglaten en zanger(es) in plaats van suffe danspasjes ) vuurwerk was mooi, maar ergens vond ik het ook helemaal niet passen bij de voorstelling.. Het einde was een anticlimax, je hoopt dat er nog iets gaat gebeuren, maar dan is het toch echt voorbij!
jan09 aug 2013
evaluatie
geweldig vuurwerk, goede lichteffecten, redelijke percussie, geluid veel te hard, vooral de elektrische bas, en matig tot slecht dansen. Wel overdonderd na de show, maar minder tevreden dan een jaar of 5 geleden.
kim09 aug 2013
evaluatie
Mooie vuurwerkshow, maar daarvoor was ik niet gekomen eigenlijk! Ik had gehoopt op mooi percussiewerk, dans en ritme; Niets van deze dingen kwam echt samen in het geheel als show. De dans was écht onplezierig om naar te kijken; en de muziekversterking was ook slecht (zelfs hoog in de tribune)-
cobi09 aug 2013
evaluatie
Idd mooie vuurwerkshow, maar helaas verder stelde het qua dans en muziek weinig voor.
Yvonne09 aug 2013
evaluatie
We zijn na een half uur vertrokken want ik werd er mega onrustig van. Jammer had me er op verheugd maar viel tegen alleen het vuurwerk was mooi de rest viel zwaar tegen ook het geluid stond veel te hard.
Annet09 aug 2013
evaluatie
Ook ik had meer van de show verwacht. Maar dat viel helaas erg tegen. Er zat geen enkele samenhang in de show, die ook nog eens ongeïnspireerd werd gebracht. Veel kabaal, ritmes waren meer van hetzelfde en de choreografie was ronduit amateuristisch. Heel jammer, want als je als theatergroep zo'n plek, zo'n festival en zo'n podium tot je beschikking hebt moet je daar een fantastische show kunnen neerzetten. Al met al prima dat het na 45 minuten alweer afgelopen was.
Jacques Mombers09 aug 2013
evaluatie
prachtige effecten van het vuurwerk, erg hard slagwerk op de drums en soms een beetje veel van het zelfde. Al met al toch best een hele mooie afsluiting van een dagje boulevard vermaak. Bus pendel overigens prima geregeld! M'n dochter Isabelle vond het helemaal top, vooral toen ze ook nog na de voorstelling 2 drumstokken kreeg van Les Commandos.
Erik09 aug 2013
evaluatie
Prachtige vuurwerkshow. Slagwerk erg hard met eentonig ritme. Danseressen middelmatig. Pas halverwege vond ik het een echte show worden: toen een van de danseressen voor dirigent speelde. Ze 'dirigeerde' zowel publiek, drummers als vuurwerk. Toen vloeiden de onderdelen van de show mooi samen en versterkten elkaar. Waarom wordt de show aangekondigd voor 1 uur, terwijl hij maar 45 minuten duurt?
Hans09 aug 2013
evaluatie

Geweldig spektakel, zeker het vuurwerk, genoten van de effecten, Soms percussie te veel van het zelfde. Belangrijk punt: podium niet echt te zien als je niet met de neus vooraan kon staan

Renee12 aug 2013
evaluatie
Prachtige vuurwerkpektakel! De dans bleef achter op het niveau van de middelbare school en de percussie was wel aardig en indrukwekkend in combinatie met het vuurwerk, maar ook niet echt heel erg gevarieerd. Het niveau van percussie en dans kan in zijn geheel wel een niveau hoger getild worden.
karin12 aug 2013
evaluatie
het leek zo'n spectaculair concept: percussie-dans-vuurwerk helaas bleef alleen het vuurwerk spectaculair, percussie en dans waren vèr beneden de maat!
Liane12 aug 2013
evaluatie
Echt enorm van genoten! De combinatie van vuurwerk, dans en percussie die je kon voelen in je buik, vond ik geweldig! Heerlijk om jezelf te kunnen verbazen over de kunsten van anderen. Dat het dan misschien niet zo ingewikkeld in elkaar zat, vergeef ik ze graag. Het gaat toch om de amusementswaarde.
arna12 aug 2013
evaluatie
Als vuurwerkfans gingen wij met name voor het vuurwerk en dat was echt spectaculair! Het percussie gedeelte was matig en het dansen vonden wij ronduit slecht. De show duurde ook geen uur maar 45 minuten. Dus als je meer verwachte dan een vuurwerkshow dan kom je bedrogen uit.!

Schrijf een reactie