Workshop A True Story

UITNODIGING aan transgender personen, queer personen, dansers, choreografen en visueel kunstenaars.

 
Workshop A True Story door 71BODIES / Daniel Mariblanca 

 

Tijdens Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch (3 – 13 augustus) 

 

Workshops

 

Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 augustus (4 uur per dag), van 10:00 - 14:00 uur. 
Locatie: Verkadefabriek

De workshop is in het Engels, maar er is een assistent bij die naar het Nederlands kan vertalen.

  

Performance 
 

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus van 15.00 – 16.30 uur en van 20.00 – 21.30 uur.
(Je kunt deelnemen aan de eerste voorstelling van A True Story!)

  

 

Choreograaf Daniel Mariblanca en Theaterfestival Boulevard nodigen je uit om jouw trans, en queer-zijn, identiteit en uniekheid te vieren!  

 

Voorafgaand aan de voorstelling ‘A True Story’ geeft Daniel een 3-daagse workshop waarin hij samen met de deelnemers een omgeving creëert, waarin zij belangrijke delen van hun transitieproces, queer-identiteit, creativiteit en uniekheid kunnen vieren door meerdere kunstvormen met dans en beweging als middelpunt.  

Samen met Daniel en de andere deelnemers ga je aan de slag in een workshop waar dans en beweging centraal staan. Naast het toepassen van een veelzijdige benadering van expressie, zal hij ook belangrijke inzichten en technieken delen die tijdens de productietijd van A True Story zijn ontwikkeld. Deze voorstelling beleeft op 12 en 13 augustus 2023 zijn Nederlandse première bij Boulevard.

Als extraatje bij de workshop zijn deelnemers welkom om (als ze dat willen) deel te nemen aan een van de voorstellingen in ’s-Hertogenbosch! Ervaring is niet nodig om aan de workshop mee te doen. Wij geloven dat elk lichaam kan dansen! Alle lichamen, lichamelijkheden, functionaliteiten en capaciteiten zijn welkom.

Het is wel belangrijk dat je je prettig voelt om zichtbaar te zijn (of te worden) en om vrijuit iets nieuws, maar belangrijks, te willen ervaren. Er is een methodologie voor het proces, maar er is geen strikte choreografie om te leren. Elke leeftijd is welkom om deel te nemen. Dat mag alleen, maar ook samen met een vriend of familielid.  

Daniel: “Wij, transgenders, kunnen niet alleen een transitie doormaken. We hebben de hele samenleving nodig om met ons de overgang te maken. Hiervoor moeten we alle kanten van het verhaal horen en meewegen. De essentie van A True Story is om rond de complexiteit van alle ervaringen te creëren; niet alleen van de transgender persoon, maar ook hoe het gezin de gendertransitie van hun kind, ouder, partner of vriend(in) ervaart.”

Als je interesse hebt om mee te doen, wil Daniël graag met jou kennismaken via een videogesprek. Je kunt vragen stellen en ideeën uitwisselen over wat deze workshop kan zijn. Alle vragen zijn goed!

Heb je interesse om deel te nemen aan de workshop, geef je dan op bij Coralie den Adel: coralie@festivalboulevard.nl. Wil je meer informatie of heb je vragen stuur dan een bericht. Na aanmelding wordt alle praktische informatie verstrekt.

 

Over de voorstelling 

 

A True Story is een multidisciplinair project met dans, performance en livemuziek. Het gaat over transgender jeugd, transgender ouderschap en familierelaties. Het project is geïnspireerd en gebaseerd op de ervaringen van transgenders en hun gezinsleden. De leeftijd van de hoofdrolspelers in A True Story varieert van 8 tot 85 jaar.

 

 

Over 71BODIES 

 

71BODIES is een transgender inclusief dans- en performancegezelschap gevestigd in Bergen, Noorwegen. Opgericht in 2016 door Daniel Mariblanca, blijft het bedrijf op een duurzame manier evolueren waarbij het ene project het andere inspireert en het volgende enzovoort. Een kernintentie van het bedrijf is om te werken met/in intentionele gemeenschappen; vooral gemeenschappen waar het lichaam centraal staat. 
www.71bodies.com

 

"When fighting for visibility and fair representation of marginalized groups it's important to do it through something you feel passionate about, so that you don't exhaust yourself in the effort and can endure the battle for years. It's through dance I can find the energy and the meaning to continue fighting to remove stigma and generate other narratives, fictions, and new possibilities of how the future can be. Dance and performance are the central axis to our artistic expression and they give us the space to connect with our bodies and minds in a deeper way as well as connecting with the world." Daniel Mariblanca, Artistic Director of 71BODIES.

Theaterfestival Boulevard bedankt:
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Provincie Noord-Brabant
 • Fonds Podiumkunsten
 • Brabant C
 • VSBfonds
 • Fonds21
 • BankGiro Loterij
 • Cultuurfonds
 • Creative Europe Programme (EU)
 • De Versterking
 • Verkadefabriek
 • Theater aan de Parade
 • Apap
 • Performing Gender
 • Feminist Futures